Indsamling til brandramte når 20.000 kroner - men der er langt igen

Mange af de personer, der blev hårdest ramt i en brand på Amager sidste uge, står uden forsikring. Derfor har en gruppe sat gang i en indsamling, der kan hjælp familierne.

Det er lidt over en uge siden, at en ejendom på Tingvej på Amager brød i brand.

35 boliger blev ramt af branden - nogle hårdere end andre.

quote Det har intet at gøre med religiøsitet - men det handler om næstekærlighed.

Irene Höier, leder af krea-gruppen i Højdevang Kirke

Flere af de familier, der er hårdest ramt af branden, har ikke forsikring, og de kan derfor se frem til en økonomisk hård tid.

Derfor har en gruppe mennesker sat gang i en indsamling, der skal hjælpe de nødstedte familier.

Indtil videre er der samlet 20.000 kroner ind.

- Hver en skilling, der kommer ind, er en fantastisk hjælp. Men 20.000 er ikke nok. Vi vil meget gerne over 100.000, men det er højt sat, siger Irene Höier, der er leder af krea-gruppen i Højdevang Kirke, og som har hjulpet de brandramte efter branden.

Halvdelen af pengene kommer fra private, mens den anden halvdel kommer fra herretøjsforretningen, Bacher og Schilder, der ligger på Amagerbrogade. 

Højdevang Sogn styrer indsamlingen med Kenneth Höier, Irene Höiers mand, ved roret som kasserer i menighedsrådet. 

Hvis du vil donere kan du finde oplysninger på facebooksiden, "Indsamling efter brand på Tingvej juni  19"

En dyr affære

En gruppe, der sørger for hjælp til de brandramte familier, har registreret 30 familier ud af de 35, der ikke har forsikring. Af disse er der 10 familier, der boede i de lejligheder, der er hårdest ramt.

Fjerdesals-lejlighederme har det værst, for her er taget futtet af, så der er åbent op mod himlen. Derudover er meget af deres indbo skadet, oplyste firmaet SSG, der lavede skadeservice på ejendommen i sidste uge.

Beboerne, der havde lejlighed i de øverste etager, kan derfor se frem til at blive genhuset i en lang periode.

Og står man uden forsikring skal man selv dække alt nyt indbo som møbler, tøj og køkkengrej og så videre.

Familierne skal heldigvis ikke betale dobbelthusleje, da Boligforeningen Vibo har stoppet med at opkræve husleje for de brandramte lejligheder.

De skal dog selv betale husleje i de boliger, hvor de er blevet genhuset.

Artiklen fortsætter under videoen.

Beboerne i de nederste etager i den brandhærgede ejendom på Tingvej på Amager kan snart flytte hjem. Men dem, der boede i de øverste, kan se frem til en lang genhusning.

Kenneth Höier fortæller, at man på sigt opretter en styregruppe, der sammen skal beslutte, hvordan de indsamlede penge præcis skal bruges.

Selvom det kan have store konsekvenser ikke at have en indboforsikring, har omkring syv procent af de danske husstande ikke en indboforsikring. Det fremgår af en analysereport, som Forsikring & Pension har lavet.

Vælter ind med senge og sofaer

De første dage væltede det ind med tilbud om senge og sofaer til familierne - og det gør det stadigvæk.

Men der er ingen, der har plads til alle de møbler, og der kan gå op til et år, før nogle af familierne kommer ind i deres hjem igen.

Derfor anbefaler Irene og Kenneth Höier nu dem, der henvender sig, til at donere en skilling til familierne igennem indsamlingen.

Indsamlingen fik særligt meget medvind de første dage, men ægteparret forsøger at holde liv i den, så der er penge klar til de hårdest ramte beboere, når de på et tidspunkt er klar til at flytte ind i lejlighederne igen: 

- Vi skal sørge for, at vi hele tiden holder folk opmærksomme på, hvad der foregår. Nyheden ryger hurtigt ud. Men familiernes problemer er kun lige startet, siger Kenneth Höier.

Selvom det er en kirkelig organisation, der står bag, så fastslår Irene Höier, at det ikke har noget med kristendom at gøre: 

- Det har intet at gøre med religiøsitet - men det handler om næstekærlighed, siger hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik