Over 300.000 kroner indsamlet: Sådan donerer du til Ali

Ali Parnian fik i weekenden smadret sin butik af fem maskerede mænd. Men en indsamling betyder, at der alligevel er håb for den unge restauratør.

Opdatering: Indsamlingen til fordel for Ali Parnian er nu helt oppe på 320.000 kroner. Det oplyser den konservative folketingspolitiker, Mette Abildgaard, sent mandag aften ved 22-tiden til TV 2 Lorry  

Mette Abildgaard, der har startet indsamlingen, oplyser samtidig, at man ikke længere kan donere via mobilepay, da det indsamlede beløb har oversteget beløbsgrænsen på mobilepay. Men man kan fortsat støtte med en bankoverførsel til regnr. 5013 / kontonr. 1536604.

Nedenfor ses et tidligere opslag fra Mette Abildgaard på Facebook, da indsamlingen havde nået 265.000 kroner.

Weekenden har været et mareridt for Ali Parnian fra Tingbjerg.

Den 19-årige ejer af caféen Kaj Bageri måtte lørdag aften, midt i åbningstiden, se sin livsdrøm blive knust, da fem maskerede mænd stormede forretningen og raserede den på under et minut.

Ifølge ejeren selv er forklaringen, at han har nægtet at betale beskyttelsespenge, og weekendens voldsomme hændelse har fået ham til at tvivle på, om han kommer til at genåbne forretningen.​

- Jeg tror ikke, vi genåbner. Nu kan jeg stadig arbejde, men hvis jeg dør, kan jeg ikke gøre noget som helst. Når de truer mig direkte, så laver de ikke sjov, siger Ali Parnian til TV 2 Lorry.

Her kan du se overvågningsvideoen, hvor mændene går bersærk i Kaj Bageri. 

Indsamling giver håb

Heldigvis har weekenden også budt på glimt af håb for Ali Parnian.

Flere politikere har, efter de har hørt om weekendens hændelser, støttet Ali Parnian offentligt, og Konservatives gruppeformand Mette Abildgaard har startet en indsamling.

Formålet var i første omgang at sende en buket blomster og chokolade, men i skrivende stund har indsamlingen rundet 128.084 kroner (tidligere beløb, red.) . Et beløb så stort, at det måske kan hjælpe Ali Parnian med at åbne en ny butik:

- Jeg ville synes, det var den mest fantastiske udgang på det her, hvis alle de småbeløb der er kommet ind gør, at Ali mærker opbakning til at åbne en ny restaurant. Det ville være det bedste i hele verden, og det ville jeg være utrolig glad for, siger Mette Abildgaard, gruppeformand i Konservative, til TV 2 Lorry.

quote Jeg ved ikke, hvem i er, men tak til jer alle

Ali Parnian

Også for Ali Parnian, der står til at skulle modtage de mange penge, betyder det meget. Pengene betyder nemlig, at han måske kan åbne en ny butik, og selvom han stadig er berørt af situationen, vil han gerne takke bidragyderne.

- Jeg ved ikke, hvem i er, men tak til jer alle, siger han og forklarer, at hvis han åbner en ny butik, regner han med, at det bliver et andet sted end i Tingbjerg.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik