Indsamling endte i råb og stenkast

Der var en spændt stemning i luften, da en gruppe beboere i Egedalsvænge søndag eftermiddag indsamlede underskrifter for at indkalde til en ny generalforsamling.

Beboerne ønsker en ny bestyrelse, der kan rumme alle kulturer i boligområdet i stedet for at skabe konflikter. I den nuværende bestyrelse har et lille flertal stemt nej til at fortsætte årtiers tradition med at sætte et juletræ op midt i bebyggelsen.

Imidlertid følte beboerne sig utrygge på deres vej rundt efter underskrifter, og politiet sendte en indsatsledervogn til området, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Situationen eskalerede, da TV2 kom frem til stedet med to mand og en sendevogn. For sendevognen blev kort efter totalt smadret af en gruppe hætteklædte unge, der kastede med brosten og kaldte journalisterne for nazister. De to journalister kørte derfra uskadte, men chokerede.

Borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) blev orienteret om udviklingen i går aftes.

- Det er uacceptabelt, at en sendevogn fra TV2 bliver ødelagt, og det ved jeg, at alle gode kræfter i Kokkedal synes. Det er et fåtal af mennesker, der står bag, og hvis det er folk udefra, er det jo professionelle ballademagere, der ikke er velkomne hos os. Hvis det er unge fra Kokkedal, er jeg ked af igen at skulle opleve ballade med dem, når vi bruger så mange ressourcer på at hjælpe dem, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen (S), der igennem de seneste dage har været i tæt kontakt med mange beboere i Egedalsvænge.

- 95 procent af beboerne arbejder jo på at forlige parterne, og det arbejde støtter jeg. Og det skal nok lykkes, for der er flere gode kræfter i Kokkedal end de dårlige kræfter, som desværre også findes, fastslår borgmester Thomas Lykke Pedersen.

Uroen i Egedalsvænge kommer efter et par dage, hvor flere beboere i Egedalsvænges er begyndt at stå sammen på tværs af kulturskel. Ni beboere på tværs af religion og etnicitet slog fredag fast, at nu må alle arbejde for sammenhold i Egedalsvænge, og det samme budskab går igen i et indlæg i dagens avis.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik