Kommunes indsamling af juletræer trækker ud: Nu brokker borgere sig

I Dragør er kommunens indsamling af brugte juletræer blevet forsinket, og det udløser brok fra borgere. DF forsvarer indsamlingsordningen.

Selvom julen for længst er forbi, så er det ikke alle, der er sluppet af med deres gamle, udtjente juletræer.

I Dragør har borgerne i årevis været vant til, at de får hentet deres brugte juletræer af et skraldemandsfirma i starten af det nye år.

Men i år er afhentningen blevet rykket til senere på måneden, og endda også blevet forsinket, og det skaber frustration blandt flere borgere.

quote ... hvis man er utilfreds, kan man selvfølgelig selv køre det på genbrugspladsen. Så er den ged jo barberet.

Morten Dreyer, medlem af kommunalbestyrelsen for DF 

Ifølge Morten Dreyer, medlem af kommunalbestyrelsen for Dansk Folkeparti, er kommunens folk dog i fuld sving med at få træerne hentet.

- Men der er naturligvis ikke kapacitet til at slutte opgaven på én dag. 14 dage er acceptabelt.

- Det er derfor noget forstemmende, at allerede dagen efter, er den sædvanlige lille håndfuld sortseere, som klager over, at alle træer ikke er fjernet på førstedagen, skriver Morten Dreyer i et opslag på Facebook, hvor der er enkelte borgere, som i kommentarsporet giver deres utilfredshed til kende over kommunens indsamlingsordning.

Kommune har hjemtaget indsamlingen

Morten Dreyer forklarer over TV 2 Lorry, at Dragør Kommune har opsagt kontrakten med deres tidligere entreprenør, renovationsfirmaet Marius Pedersen, og i stedet har valgt selv at sørge for indsamlingen gennem Amager Ressourcecenter.

Samtidig er det blevet besluttet, at juletræerne i år først skulle indsamles i midten af januar i stedet for i begyndelsen af året.

- Så har folk mulighed for at beholde juletræet til Helligtrekonger (søndag d. 6. januar, red.). Det er der en del, der godt kunne tænke sig, forklarer Morten Dreyer.

Kommunen havde derfor meldt ud, at træerne ville blive hentet den 14. januar, men på grund af snevejr blev indsamlingen forsinket med yderligere en dag.

Her godt og vel en uge senere, er der dog stadig nogle borgere, som venter på, at få deres brugte juletræ hentet.

- Det er der så nogle, der har været knotne over. Men hvis man er utilfreds, kan man selvfølgelig selv køre det på genbrugspladsen. Så er den ged jo barberet, siger Morten Dreyer.

En praktisk løsning, mener DF

Han forklarer, at det ikke er alle kommuner, der har en service med at indsamle juletræer. Men i Dragør har et politisk flertal valgt at fastholde servicen. For Dansk Folkepartis side er begrundelsen for den kollektive indsamling, at det skulle være en mere praktisk løsning.

- Alternativet ville være, at hver husstand selv skal bringe deres juletræ til genbrugspladsen, og det mener vi (DF, red.) ikke ville være hensigtsmæssigt rent miljømæssigt, hvis alle skal starte bilen - eller skaffe en bil - og køre det derud, siger Morten Dreyer, der sidder med i kommunens Plan- og Teknikudvalg og desuden er medlem Amager Resourcecenters bestyrelse.

For så vidt angår kommunens beslutning om ikke at ville forlænge deres kontrakt med renovationsfirmaet Marius Pedersen, men i stedet lade kommunens eget selskab, Amager Ressource Center, varetage renovationsopgaven, forklarer Morten Dreyer, at det er en beslutning, der er truffet af et flertal i både Økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik