Indre By har mødt muren for barer og diskoteker

Knuste flasker, stank af urin og masser af høj musik. Grænsen er nået for Indre By, når det kommer til natteliv og fest i gaden.

Sådan lyder det fra både politikere og beboere i området, og i den nye restaurationsplan for Københavns Kommune lægges der nu op til, at det samlede antal af værtshuse og diskoteker, der må holde åbent til klokken fem om morgenen, på sigt bliver bragt ned. Det skriver metroxpress.

»Vi har en forpligtelse som bevillingsnævn til at lytte til politiet, når de siger, at Indre By har nået mætningspunktet, og at de ikke kan anbefale endnu en bevilling i området,« siger kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V).

Hun understreger, at bevillingsnævnet ikke kan fjerne eksisterende bevillinger.

»Men vi kan fastholde det niveau, vi har i dag,« tilføjer hun.

Nattelivet har udviklet sig voldsomt de seneste 10 år

Hos Indre By Lokaludvalg anerkender formand Bent Lohmann, at et af vilkårene ved at bo i byens centrum er det tilhørende natteliv.

»Og vi er også interesserede i en dynamisk bydel. Men det har udviklet sig voldsomt de seneste 10 år, og nu er det altså gået over gevind. Hvis nattelivet bliver for voldsomt, så begynder folk at flytte herfra, og det vil gøre byen mindre interessant, for så mister den også en masse liv og stemning,« siger Bent Lohmann til metroxpress.

Den nye restaurationsplan er i høring til den 11. juni. Onsdag den 22. maj holder Indre By Lokaludvalg debatmøde om planen, hvor både beboere, restauratører, politi og brugere af byen er inviteret med.

Mødet foregår i Bibliotekssalen i toppen af Rundetårn og begynder klokken 19.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik