Indlagte børn i Region Hovedstaden får Tivoli-tur som ”plaster på såret”

Et besøg i den gamle have i midten af København skal give et billede af et mere menneskeligt sundhedsvæsen.

Hver dag bliver cirka 240 børn indlagt på et af Region Hovedstadens hospitaler. Her kan tiden kan let føles lang, når den ene dag tager den anden under en indlæggelse.

Derfor har Region Hovedstaden indgået en aftale med Tivoli, der betyder, at børn mellem 5 og 13 år, som er indlagt mindst en nat på et af regionens hospitaler, kan se frem til at bytte patientarmbåndet ud med et turpas og entré til Tivoli, når de er blevet udskrevet.

Et ”plaster på såret” som regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen glæder sig over.

- For børn er det ofte en voldsom oplevelse at være indlagt på hospitalet og måske skulle opereres. Derfor er det vigtigt, at børnene og deres familier møder et menneskeligt sundhedsvæsen, hvor der er overskud til at vise omsorg og indgyde håb, siger Sophie Hæstorp Andersen i pressemeddelelse.

Hospitalsbesøg = Tivolibesøg

Og det gør en stor forskel ude på afdelingerne, at børnene har noget at se frem til, fortæller afdelingssygeplejerske på Nordsjællands Hospital, Annelise Bertelsen, som er en af dem, som kommer til at dele turpas og entré ud til børnene.

- Vi er meget glade for, at vi har fået et samarbejde med Tivoli, som giver os mulighed for at kunne forkæle og gøre noget ekstra for vores syge børn og deres familier. En ”gave” af en sådan karakter, kan give positive oplevelser og sprede glæde efter et hospitalsophold, siger Annelise Bertelsen.

Det er Tivoli selv, som donerer ture i den gamle have til indlagte børn og deres familier, så de har noget rart at se frem til på den anden siden af et sygdomsforløb.

Tivolis direktør, Lars Liebst, er glad for, at de kan gøre en positiv forskel for indlagte børn.

- Tivoli har en lang tradition for at glæde børn, der for eksempel er ramt af sygdom, med et tivolibesøg. Har man prøvet at være indlagt på et hospital som barn, så ved man godt, at man hellere ville have været med mor og far hjem end at skulle blive på hospitalet, siger Lars Liebst.

Han tror på, at hvis et tivolibesøg kan blive en del af fortællingen, når et barn får et hospitalsbånd om håndleddet, så vil det styrke optimismen og troen på, at man hurtigt bliver rask.

Et barn kan kun få udleveret et turpas én gang årligt. Der følger også entré med til en medfølgende voksen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik