Indkøbscenter lænset for kundevogne

Dagene før påske hører til supermarkedernes største handelsdage på året. Men i Espergærde Centret i Helsingør er påskehandelen sat på prøve, for det tynder alvorligt ud i de kundevogne, som de handlende kan fylde med lammesteg og påskeæg, skriver Helsingør Dagblad.

Natten til søndag blev der stjålet 100 kundevogne fra centeret. Og mandag nat var tyvene så på spil igen, hvor de stjal yderligere 30 kundevogne.
- Vi er frygtelig kede af det, og vi ved ikke, hvad vi skal stille op, for vi har ikke plads til at låse dem inde, siger centerkonsulent Erik Hendriksen. Efter det seneste tyveri har Espergærde Centret cirka 300 kundevogne tilbage, og tyveriet kan mærkes i påskehandelen.
I et ihærdigt forsøg på at behage kunderne tog centerkonsulenten i går selv en tur ud i det nordsjællandske landskab for at lede efter tidligere efterladte kundevogne, som kunne hjælpe på de særlige indkøbstilstande i centeret. For centerkonsulenten er ikke i tvivl om, at han ikke finder de stjålne kundevogne i Danmark.
- Jeg nægter at tro, at det her er noget, der foregår i Danmark. Det er bestillingsarbejde til udlandet, konstaterer Erik Hendriksen.
Heller ikke hos politiet mener man, at vognene bliver solgt videre i Danmark.
- Selvfølgelig har kundevognene en jernværdi, men hvor går man hen og afleverer 130 vogne, uden at det vækker opsigt, spørger politikommisær, Morten Risager Pedersen. Kundevognene koster 1.400 kroner per styk, og det seneste tyveri løber derfor op i en værdi på cirka 42.000 kroner. Vognene har været låst sammen af kæder, men det har altså ikke forhindret tyverierne, og ifølge centerkonsulenten er det kun muligt at flytte de mange vogne med en lastvogn. Det er samtidig heller ikke første gang, at Espergærde Centret har været udsat for særlige tyverier.
- Det er lidt fortvivlende, at vi tidligere har været udsat for en masse palletyverier. Pallerne låste vi til sidst inde i forretningerne, men nu er de så begyndt at stjæle kundevogne i stedet, siger Erik Hendriksen. Selvom centerkonsulenten sammen med sit personale nu også låser kundevognene inde i forretningerne, løser det ikke problemet denne gang, for de resterende 300 vogne kan ganske enkelt ikke være i butikkerne. Derfor glæder centerkonsulenten sig nu ekstra meget til, at man senere på året får bygget særlige skure til kundevognene, som kan låses af.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik