Inden du hopper i: Regn kan skylle colibakterier ud i badevandet

En regnfuld lørdag er dårlige nyheder for badevandet.

Det er sommer, det er sol og det er søndag. Men her kommer alligevel en kedelig nyhed, som måske vil spolere dine planer om en afkølende dukkert. 

Efter de kraftige regnskyller lørdag aften, er der nemlig risiko for e-colibakterier i badevandet. Sådan lyder advarslen fra Køge:

E-colibakterier, der siver ud i vandet, er ikke ligefrem drømmescenariet, hvis man ønsker sig en frisk dukkert. Det forklarer Sara Starcke, der er ingeniør hos Amphi-bac, som overvåger badevandskvaliteten:

-  Det er en sundhedsfarlig bakterie. Det er sikkert man som sådan bliver syg, men det er en målestok for, at der kan være noget galt med badevandet. Den kan give maveonde.

Der er ikke foretaget målinger af bakterierne i vandet, da det tager for lang tid at få svar, så advarslen bygger på en vurdering. 

quote Som en generel tommelfingerregel er det en dårlig idé at bade efter et kraftig regnskyl.

Sara Starcke, ingeniør

Hun understreger, at badevandskvaliteten normalt er rigtig god i Køge.

Gælder ikke kun Køge

De klamme bakteriegæster også kan være på visit andre steder end i Køge, siger Sara Starcke: 

- Som en generel tommelfingerregel er det en dårlig idé at bade efter et kraftig regnskyl. Det gælder alle steder, hvor der er et udløb. Der er både risiko for overløb fra kloakken og risiko for afstrømning fra marker.

Hvis man alligevel bader, bør man vaske sig grundigt, skriver Køge Marina i deres Facebook-opslag. Forholdene forventes normaliseret mandag morgen.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik