Indbrudstyvens nye våben: Skyder hul i ruden med 'appelsinkanoner'

Fantasien kender tilsyneladende ingen grænser, når indbrudstyve prøver at finde nye metoder til at bryde ind i folks hjem.

Hos Nordsjællands Politi har man i nyere tid oplevet flere eksempler, hvor indbrudstyve har benyttet såkaldte appelsinkanoner til at skyde hul igennem folks ruder.  

- Det er sådan et PVC-rør, hvor man fylder hårlak eller lightergas i, og hvis man så antænder det, kan man skyde en appelsin, en sten eller en anden kugleformet genstand ud af røret, fortæller vagtchef ved Nordsjællands Politi Flemming Hansen til TV 2 Lorry.

Så sent som natten til søndag blev metoden anvendt af en indbrudstyv, der brød ind i hjemmet hos en 76-årig mandlig beboer på Sauntevænget i Hornbæk i tidsrummet 02:30-3:00.

Blev vækket med et brag

Ifølge Flemming Hansen havde indbrudstyven skudt et syv centimeter stort hul i en rude i en dør med en 'appelsinkanon'.

Men tyven havde tilsyneladende ikke taget højde for, at der var nogen hjemme.

Den 76-årige beboer, der lå og sov, blev således vækket af det højlydte brag, og da han løb ind i stuen, overraskede han indbrudstyven, som skyndte sig at stikke af igen.

quote Det er jo en kanon, så det giver sig selv. Men de kan også være farlige for den, der betjener den. De kan jo eksplodere på grund af trykket. 

Flemming Hansen, vagtchef hos Nordsjællands Politi

Manden alarmerede efterfølgende politiet, men da politiet dukkede frem, var indbrudstyven for længst over alle bjerge. Dog lykkedes det politiet at sikre flere spor fra huset.

Skulle indbrudstyven blive fanget, er det dog ikke alene en sigtelse for indbrud, der venter vedkommende. Ifølge vagtchef Flemming Hansen er appelsinkanoner nemlig ulovlige, og det tæller som en direkte overtrædelse af våbenloven at være besiddelse af en.

- Det er jo en kanon, så det giver sig selv. Men de kan også være farlige for den, der betjener den. De kan jo eksplodere på grund af trykket. Så hvis man forestiller sig, at der ligger en sten i den, kan man komme rigtig galt afsted, siger han.  

På Youtube florerer der flere videoer, der viser, hvordan appelsinkanoner fungerer. Nedenfor kan du se et eksempel:


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik