Indbrudstyve går efter kvalitet

Inden krisen nåede familien Danmark at få købt kvalitet ind til hjemmet. Og nu høster indbrudstyvene frugterne. Erstatningerne eksploderer.

Designermøbler, fladskærme, bærbare computere og andet lækkert isenkram. Danskerne har i de fede år fyldt hjemmet op med dyre indkøb - og nu er det indbrudstyvene, der nyder godt af indkøbene.

Sidste år stjal indbrudstyvene for over en milliard kroner i vores private hjem. Og det er en stigning på over 80 procent i løbet af de sidste fem år, viser tal fra brancheorganisationen Forsikring & Pension.

Hos Forsikringsoplysningen ser man danskernes generelt gode økonomi som en stor del af forklaringen på indbrudsbølgen.

- Mange har udskiftet ældre indbo med nyt. Det betyder, at der selv i almindelige hjem som regel er gode ting at stjæle, siger chefkonsulent Christian Skødt.

Den gennemsnitlige erstatning pr. indbrud er steget med en femtedel siden 2005, hvor den lå fra 19.081 kroner for et gennemsnitsindbrud til 22.924 kroner sidste år.

Også tallet af indbrud er rekord. Samlet kom 46.621 hjem til indbrud i privaten sidste år. Og det er en stigning fra 30.695 indbrud i 2005.

- Indbrudstyvene er på spil som aldrig før i øjeblikket. Folk bør nu for alvor tænke i at sikre deres bolig mod indbrud, siger Christian Skødt fra Forsikringsoplysningen.

De dyrere indbrud har allerede fået flere forsikringsselskaber til at sætte forsikringspræmierne op.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik