Indbrudsbande straffes med 20 års fængsel

Seks udlændinge har onsdag fået fængselsstraffe og er blevet udvist for næsten 100 indbrud rundt om i Danmark.

Seks udenlandske mænd er onsdag blevet straffet med fængsel i tilsammen 20 år og fire måneder for en lang række indbrud rundt omkring i Danmark.

Mændene, der er i 20'erne og 30'erne, udvises desuden af Danmark for bestandig, oplyser Retten i Lyngby, hvor sagen er blevet behandlet. Straffene ligger på mellem to og fem års fængsel.

Medlemmerne af indbrudsbanden har på kryds og tværs gjort sig skyldige i omkring 100 indbrud, to røverier og vidnetrusler.

- Der er tale om seks udlændinge, som alle har haft tilknytning til Center Sandholm i Nordsjælland, siger anklager Carina Erdogan til Ritzau.

De seks mænd er stort set dømt i overensstemmelse med det omfangsrige anklageskrift.

Arbejdede i hold på 2-3 stykker

Ifølge Ekstra Bladet er den organiserede kriminalitet foregået ved, at mændene på skift er kørt i tre biler fra Center Sandholm til mindre byer rundt om i hele Danmark.

De arbejdede i hold på to-tre stykker, hvor chaufføren ventede i bilen, mens de andre brød ind i huse og typisk gik efter tyvekoster såsom smykker, kontanter, bærbare computere og mobiltelefoner.

Ud over talrige indbrud er manden, som har fået fem års fængsel, blevet dømt for to røverier. Det ene skete, da en husejer overraskede ham under et indbrud, oplyser anklageren.

Også dømt for røveri

En anden mand har fået tre år og otte måneders fængsel. Også han er dømt for indbruddet, som udviklede sig til røveri.

Indbrudsbanden blev afsløret af politiets særlige gruppe Task Force Indbrud, skriver Ekstra Bladet. Efterforskerne aflyttede mændenes mobiltelefoner og skyggede dem.

Politiet har også kunnet fælde banden ved hjælp af masteoplysninger fra deres mobiler, som har afsløret, hvordan mændene ofte forlod Sandholmlejren og kørte til småbyer rundt om i landet, hvor der efterfølgende blev anmeldt mange indbrud.

Indtil videre har tre af de dømte valgt at anke til landsretten.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik