Indbrudsbande skal flere år bag tremmer

Fem rumænere er idømt flere års fængsel for organiseret indbrud i København og Nordsjælland.

Fem rumænske mænd er tirsdag ved Retten i Lyngby blevet dømt for en stribe organiserede indbrud i Nordsjælland og i Københavnsområdet. De fem mænd blev idømt straffe på mellem to år og syv måneders fængsel og tre år og tre måneders fængsel, skriver dr.dk.

Den hårdeste straf gik til en 28-årig mand, der tidligere er dømt for indbrud forskellige steder i EU.

Sagen er rejst af anklagemyndigheden hos politiets særlig indbrudsgruppe Task Force Indbrud, hvor den har fået kodenavnet "High Five". Mændene var tiltalt for at stå bag 18 indbrud i begyndelsen af november sidste år.

Ifølge tiltalen stjal mændene, der er i alderen 19 til 28 år, blandt andet elektronik og smykker for omkring 650.000 kroner.

- Sagen begyndte med, at en af de nu tiltalte blev anholdt. Ved visitationen af ham fandt man et nøglekort til et hotelværelse, har sagens anklager Christina Grue fra Task Force Indbrud tidligere fortalt Ritzau.

Nøglekortet viste sig at være til et hotel i København, hvor de rumænske mænd opholdt sig.

Et andet hotel i København var base for seks mænd, der 30. april ved Retten i Lyngby blev idømt fængselsstraffe på op til tre et halvt år i den såkaldte Sixpack-sag.

I forbindelse med dommen i Sixpack-sagen fortalte Christina Grue, at de to sager efter anklagemyndighedens opfattelse minder meget om hinanden.

- Der er tale om rumænere, som kender hinanden, og som er i landet med det formål at begå indbrud, sagde hun dengang til Ritzau.

Task Force Indbrud har yderligere to sager mod en gruppe rumænere på vej.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik