Inbrudstyve stak af til søs

Natten til søndag jagtede Nordsjællands Politi indbrudstyve, som havde stjålet tøj for store summer i Hornbæk Skibshandel. Gerningsmændene havde trukket et spor i form af tabte frakker fra forretningen ned til Hornbæk Havn.

Tyvene flygtede ned gennem Øresund i en stjålet båd, som de efter al sandsynlighed havde stjålet i Rungsted havn nogle timer før indbruddet. Men Nordsjællands Politi har ikke mulighed for at jagte kriminelle til havs. Det skriver Helsingør Dagblad i dag.

Betjentene måtte stå og skue ud over det mørklagte sund gennem kikkerter fra forskellige punkter på land, mens tyvene uforstyrret kløvede bølgerne i den stjålne speedbåd.

For selv om det meste af politikredsens opland består af hav, så ejer ordensmagten ikke så meget som en optimistjolle,

- Nordsjællands Politi har ikke haft brug for at kunne sætte egne både ind i kriminalitetsbekæmpelse på Øresund, siger stationsleder på politigården i Helsingør, Erik Ankersø.

Politiet er nødt til at forlade sig på andres fartøjer, men det er også politiets holdning, at det ikke er nødvendigt med egne både., for kriminaliteten vandbåren kriminalitet er ikke udbredt.

- Bådene koster penge, der skal uddannes personale, og de skal have en havneplads, og hvor skal det lige være, spørger vicepolitiinspektøren.

Han tilføjer dog, at hvis der opstår flere sager, hvor kriminelle slår til på land for siden at flygte til havs, så bliver politiet tvunget til at finde et modtræk eventuelt i form af egne både. Men det er ikke aktuelt lige nu.

Det lykkedes da også tyvene fra Hornbæk at stikke af fra politiet, som fulgte deres færd fra plantagen i Hornbæk, siden fra Helsingør havn, hvor flugtbåden mentes at være set, og siden fra Espergærde havn indtil den forsvandt endegyldigt i Øresunds dis enten på vej mod svensk havn eller videre forbi København.

Selv kystbevogtningen i Sverige blev orienteret om jagten, men uden resultat, og politiet forsøgte at rekvirere en hjemmeværnskutter fra Skovshoved havn til forfølgelsen, men responstiden for det hurtiggående fartøj var en time, så det blev ikke aktuelt.

Skibe og helikoptere fra Søværnets Operative Kommando (SOK) kan ifølge politiet ikke sættes ind i politijagter på kriminelle til havs. De bruges kun til redningsopgaver


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik