Ikonisk designhotel skal fornyes

Det berømte Royal Hotel, der er designet af Arne Jacobsen, står foran en omfattende renovering.

I hjertet af København ligger Radisson Blu Royal Hotel. Designhotellet, der oprindeligt blot hed Royal Hotel, er designet af den berømte danske arkitekt Arne Jacobsen i 1960 og er verdens første af sin slags.

Men efter næsten 60 år, mener ejerne, Rezidor Hotel Group, at det er tid til fornyelse.

Derfor har de nu startet en omfattende renovering af hotellet.

- Vi er ekstremt stolte af vores skandinaviske kulturarv, og vores påskønnelse af design definerer alt, hvad vi gør. Renoveringen af dette verdensikon er inspireret af Arne Jacobsens måde at arbejde med design med den perfekte kombination af funktionalitet og finesse. Vi stræber efter at genskabe en banebrydende og moderne gæsteoplevelse, der er lige så ikonisk som originalen, siger Tom Flanagan, Area Vice President for Rezidor Hotel Group i Norden.

Designere hjælper med renoveringen

Det er ikke kun hotellet, men også alt inventaret, der er skabt af Arne Jacobsen. Blandt andet er en af Arne Jacobsens mest kendte værker, Ægget, designet til Royal Hotel. 

Og netop derfor skal et udvalgt hold af danske designere og internationale arkitekter være med til renoveringen.

- Vi ønsker at genoplive den ikoniske atmosfære ved Jacobsens design ved omhyggeligt at ære hotellets arv og samtidig modernisere for at leve op til vores gæsters forventninger, siger Brian Gleeson, der er hoteldirektør på Radisson Blu Royal Hotel i København.

Faktisk er det kun et af hotellets 260 værelser, der ikke skal renoveres. Værelse 606 på sjette etage står stadig nøjagtigt som det blev designet af Arne Jacobsen, og sådan bliver det ved med at være.

- Værelse 606 er et levende bevis på vores designarv, og det er åbent for alle, som ønsker at opleve Arne Jacobsens arv og fordybe sig i dansk modernisme, siger Brian Gleeson.

Renoveringen af hotellet vil være færdig i løbet af sommeren 2018.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Vilde heste

play
Oplev i weekenden:
Hestesafari på Amager Fælled

Roskilde Festival

playArrangører overvejer lyntest af deltagere på Roskilde Festival

roskilde festival

Roskilde Festival klar til 2021: 29 navne er klar

Statue løftes ved Glyptoteket

playHer bliver 116 år gammel statue flyttet for første gang

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere