Sophie blev forsøgt hevet ind i varevogn: Nu advarer hun andre

En ung kvinde blev forleden forsøgt lokket ind i en varevogn på Amager. Nu advarer hun andre om en ældre kvinde og en mand i en varevogn.

22-årige Sophie Holm Knudsen fra Amager fik sig en slem forskrækkelse, da hun natten til torsdag i sidste uge var på hjem fra sin veninde ved 02-tiden.

På Øresundsvej på Amager blev den unge kvinde antastet af en kvinde, der forsøgte at tvinge hende ind i en varevogn.

- Jeg kommer gående, da jeg ser denne her sølvgrå varevogn langsomt komme kørende. Jeg følte, den fulgte efter mig. Men jeg gik bare videre og lod som ingenting. Lige pludselig kører den så ind foran mig og stopper, så jeg ikke kan komme væk, fortæller Sophie Holm Knudsen til TV 2 Lorry.

- Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre. Der sidder en mand i varevognen og en ældre dame. Damen stiger ud af varevognen og går prompte hen imod mig. Hun spørger mig, om ikke jeg ikke har lyst til at være sammen med et par. Jeg bliver selvfølgelig chokeret og svarer nej, men da jeg forsøger at gå videre, tager hun fat i min arm og holder mig fast op ad varevognen og prøver at få mig ind i den, siger hun.

Sophie Holm Knudsen fortæller, at hun gik i chok og begyndte at råbe og skrige. Det lykkedes hende heldigvis at få skubbet kvinden væk og løbe sin vej.

Sophie Holm Knudsen har anmeldt episoden til Københavns Politi i håb om at, de vil finde frem til parret i varevognen.
Sophie Holm Knudsen har anmeldt episoden til Københavns Politi i håb om at, de vil finde frem til parret i varevognen.
Foto: Privatfoto

Hun beskriver kvinden i varevognen som værende i 60’erne. Hun var dansk, kraftig af bygning og havde rødt/mørkt hår. Kvinden virkede desuden psykisk uligevægtig.

Sophie Holm Knudsen nåede ikke at få et godt signalement af manden inde i varevognen, da det var mørkt. Og da det hele gik meget stærkt, lykkedes det hende heller ikke at registrere varevognens nummerplade. Men hun beskriver varevognen som værende en sølvgrå Fiat med mørke, tonede ruder.

Hun har efterfølgende anmeldt episoden til Københavns Politi i håb om at, de vil finde frem til parret i varevognen.

Kontaktet af kvinder med lignende oplevelse

Sophie Holm Knudsen har samtidig følt et behov for at advare andre, så de ikke bliver udsat for lignende overgreb.

Derfor skrev hun i kølvandet på hændelsen et opslag på sin Facebook-profil, hvor hun advarede om parret i varevognen.

Her ses opslaget, som Sophie Holm Knudsen delte på Facebook. TV 2 Lorry har fået tilladelse af hende til at bringe det.
Her ses opslaget, som Sophie Holm Knudsen delte på Facebook. TV 2 Lorry har fået tilladelse af hende til at bringe det.
Foto: Facebook - Screenshot

Opslaget endte ifølge hende selv med at blive delt mere end 700 gange, før hun til sidst valgte at slette det igen.

- Jeg blev pludselig bange for, at de ville finde mig, siger hun.

Efterfølgende har hun dog haft svært ved at lægge hele episoden bag sig. Hun føler sig nemlig overbevist om, at det ikke er første gang, at manden og kvinden i den sølvgrå varevognen slår til.

Sophie Holm Knudsen har således været i kontakt med to andre jævnaldrende kvinder, efter hun skrev sit opslag på Facebook. Begge kvinder har fortalt hende, at de tidligere har oplevet at blive antastet af henholdsvis en kvinde og en mand i en sølvgrå varevogn, der matcher Sophie Holm Knudsens beskrivelse.

- Jeg har været i kontakt med to kvinder. Den ene fortalte mig, at hun sidste vinter på Nørrebro blev forsøgt hevet ind i en sølvgrå varebil af en kvinde, der passer på signalementet. Og en anden kvinde, der også er i starten af tyverne, har skrevet til mig, at hun i sidste måned ved 05-tiden om natten blev råbt an af en mand i en lignende grå varebil, også på Øresundsvej, som prøvede at lokke hende ind varebilen, fortæller Sophie Holm Knudsen.

Lignende epsiode samme sted sidste efterår

Hun henviser samtidig til en næsten identisk historie, som TV 2 Lorry omtalte tilbage i starten af september måned sidste år.

Her blev en 20-årig kvinde ved navn Emilie ligeledes forsøgt hevet ind i en sølvgrå varevogn af en ældre kvinde på Øresundsvej på Amager.

Også Emilie advarede på Facebook andre kvinder om, at de skulle passe på. Blandt andet ved hjælp af et sløret foto af den grå varevogn.

Emilie nåede lige at tage et billede af den grå varevogn inden hun flygtede fra gerningsstedet.
Emilie nåede lige at tage et billede af den grå varevogn inden hun flygtede fra gerningsstedet.
Foto: Privatfoto

Københavns Politi bekræftede dengang til TV 2 Lorry, at de efterforskede sagen, men de ønskede ikke at udtale sig om deres efterforskning.

Spørger man Sophie Holm Knudsen føler hun sig dog mere eller mindre sikker på, at der må være tale om den eksakt samme gerningsperson og den eksakt samme varevogn, som hun i sidste uge blev forsøgt hevet ind. Og netop derfor delte hun på Facebook det samme foto af varevognen, som Emilie i sin tid også delte.  

- Jeg håber, at politiet tager det her seriøst og fanger dem, før det er for sent. Det lader til, at der tale om de samme personer, og at de går efter unge kvinder, siger hun.

Københavns Politi bekræfter, at de har modtaget Sophie Holm Knudsen anmeldelse, men kan ikke sige yderligere, da sagen bliver efterforsket.

Politiet kan ikke umiddelbart finde flere episoder om kvinder, der er blevet forsøgt hevet ind i en varevogn.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik