Idyllisk landsby ramt af heftigt boligslagsmål

Planerne om opførelsen af måske over 100 nye huse i Lejre Stationsby vækker debat - borgere opfordrer til protester på kommunalbestyrelsesmøde i aften

Et monument for SF-borgmester Mette Touborg. Sådan beskriver talsmanden for Lejre-Allerslev grundejerforening Jan Adeltoft planerne om at bebygge et større område midt i landsbyen Lejre Stationsby - i Lejre Kommune.

Planerne gælder en større grund, Degnejorden, der ligger midt i byen. Af kommunens hjemmeside fremgår det, at der på området kan bygges op til 125 boliger med en størelse på 120 m2, og at de kan være i to etager. I aften vil kommunalbestyrelsen ifølge hjemmesiden udskrive en arkitektkonkurrence om projektet. Tidligere på året har kommunen afviklet workshops, hvor borgerne har kunnet komme med deres input til projektet, der altså snart er på skinner. Den endelige beslutning om projektet træffes, når lokalplanen skal vedtages i efteråret 2017.

Og dog - for netop i aften planlægger en række borgere at dukke op til kommunalbestyrelsesmødet for at protestere. En af dem er Jan Adeltoft, der er talsmand for Lejre-Allerslev Grundejerforening.

Han mener, at den hyggelige, landsbyagtige stemning i Lejre Stationsby bliver ødelagt af projektet. Der er oprettet en hjemmeside, i kampagnen mod det planlagte byggeri, og her gør borgerne opmærksomme på, at grundstørrelsen i det nye område bliver på cirka 310 kvadratmeter - og dermed mindre end en typisk kolonihavegrund på 400 kvadratmeter. Samtidig kritiseres bebyggelsesprocenten for at være for høj - her gør borgerne opmærksomme på, at hvor et kolonihavehus typisk er på 50 kvadratmeter, så bliver de planlagte boliger - på mindre grunde - langt større.

Det er Lejre Kommune, der ejer det cirka 50.000 kvadratmeter store område, og der er ikke taget stilling til, hvad salgsindtægterne skal gå til.

-Det er først og fremmest fordi man vil bygge i to etager, vi er utilfredse. Kommunen siger, at der skal være tale om et unikt projekt, som skal redifinere landsbyen. Det falder os for brystet, siger Jan Adeltoft til TV 2 Lorry.

Han vurderer, at mange vil møde op for at følge kommunalbestyrelsens behandling af sagen i aften.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik