ID-kontrol over Øresund har kostet DSB 2,2 mio. rejsende

Rigtig mange har droppet toget, efter der er blevet indført svensk grænsekontrol.

ID-kontrollen har fra starten især irriteret mange pendlere, da det besværliggør og forlænger rejsen over Øresund. Nu viser det sig, at mange har taget konsekvensen.

DSB er blevet bedt om at fortælle Folketinget, hvor mange passagerer, der har valgt togrejsen fra. 

- DSB har siden grænse- og ID-kontrollen på rejser til Sverige blev indført henholdsvis pr. 12. november 2015 og 4. januar 2016 opgjort et fald i antal passagerer over Øresund på cirka 2,2 mio. svarende til cirka 12 %, oplyser transportvirksomheden i svaret til Folketinget. 

Måske flere end 2,2 millioner

DSB mener, passagernedgangen skyldes grænse- og ID-kontrollen. Det er dog ikke muligt direkte at påvise det. Men transportvirksomhelden mener faktisk, at faldet potientielt kan være endnu større.

- DSB bemærker, at det ikke er muligt at påvise, om hele nedgangen i antal passagerer kan henføres til grænse- og ID-kontrollen på rejser til Sverige. Da der imidlertid i de foregående år har været en vækst i antal passagerer over Øresund, er det DSB’s skøn, at det mistede antal passagerer som følge af ID-kontrollen, som minimum udgør det faktisk konstaterede fald.

Pendlerformand: Troede det ville være et større fald

I Pendlerklubben Kystbanen er man ikke overrasket.

- Et fald på 12% er naturligvis meget, når man havde forventet en vækst på 5%, men set i forhold til hvor stærkt forringede pendlernes forhold er blevet, havde jeg faktisk forventet, at faldet ville være endnu større, udtaler pendlertalsmand Michael Randropp.

Pendlerklubben Kystbanen har cirka 3.600 togpendlende medlemmer og repræsenterer strækningen fra Malmø C over Øresundsbroen til Helsingør.

- Desværre kan vi jo konstatere, at flere og flere pendlere dropper toget for hver måned, der ikke sker noget. Så næste gang vi ser tallet, er det utvivlsomt større, lyder det fra Michael Randropp. 

Forlænget frem til 4. maj

DSB har per 30. januar i år gjort ID-kontrollen i Kastrup Lufthavn mere simpel. Førhen krævede proceduren, at man som rejsende skulle gå fra en perron til en anden for at få tjekket sine ID-papirer. Sådan er det ikke længere.  Nu er det slut med at gå gennem terminal 3 for kunne komme videre til Sverige. Togene ankommer og afgår nu fra samme spor.

Den svenske regering har med henvisning til den usikre situation i omverdenen indtil videre valgt at forlænge ID-kontrollen for rejsende med tog, bus eller færge fra Danmark til Sverige frem til 4. maj.

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik