ID fra rejsende til Sverige kan blive skannet og gemt

DSB overvejer ifølge direktøren for svensk togselskab, at gemme billeder af rejsendes id-papirer. Simpelthen for at bevise overfor de svenske myndigheder at de tjekker folk.

Danske transportører skal fra 4. januar begynde at kontrollere de rejsendes identitetspapirer som følge af et nyt krav fra de svenske myndigheder, og det kan altså betyde, at DSB vil skanne id-papirerne, siger Gunnar Wulff.

- Der foregår en diskussion om, hvordan DSB skal kunne bevise over for de svenske myndigheder, at man virkelig gennemfører id-kontrollen efter alle kunstens regler, og at man opfylder lovens krav om på korrekt vis af kontrollere alle rejsendes papirer, siger Wulff til Sydsvenskans netavis.

Ifølge den svenske direktør vil det enkleste være, at man ved den kommende id-kontrol i Kastrup Lufthavn skanner alle pas og id-papirer. Hvis svensk politi efterfølgende henvender sig om en person, der er kommet til Sverige uden id, kan DSB præsentere dokumentation for, at papirerne fandtes ved afrejsen fra Danmark.

Ifølge den svenske direktør vil det enkleste være, at man ved den kommende id-kontrol på perronen i Kastrup Lufthavn skanner alle pas og id-papirer. Udstyret til at gøre det findes allerede i selve lufthavnen.

Hvis svensk politi efterfølgende henvender sig om en person, der er kommet til Sverige uden id, kan DSB præsentere dokumentation for, at papirerne fandtes ved afrejsen fra Danmark.

Sund og Bælt er allerede begyndt at opføre et hegn mellem to togspor på stationen Københavns Lufthavn. Hegnet skal sikre, at flygtninge og migranter ikke bevæger sig om bord på togene til Sverige uden først at have været igennem den nye, obligatoriske id-kontrol.

- Vi må se, hvilke regler der bliver præsenteret efter juleferien, siger Gunnar Wulff til Sydsvenskan.

DSB ønsker fredag ikke at kommentere de svenske oplysninger og lover, at der efter jul kommer en samlet udmelding om håndteringen af de nye svenske krav.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

Den Sønderjyske By

Omdiskuteret og langvarig boligsag kommer nu for retten

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere