I lort til knæene: Rensningsanlæg gik i stykker

På Smidstrup Rensningsanlæg har man måttet køre slam ud og hjem for at blive klar til juleferien.

Borgerne i Gribskov Kommune i Nordsjælland har muligvis bemærket en del lastbilkørsel på vejene – i hvert fald mere end sædvanligt.

Hvad, der svarer til 1.500 m3 efterladenskaber, måtte nemlig køres fra rensningsanlægget i Smidstrup til et nærliggende anlæg i Udsholt.

Det skyldes, at en såkaldt bundskraber i tanken knækkede.

-  Hvis man skal forsøge at se lyst på det, så er det vel meget positivt, at folk ser, der sker noget nyt i byen, siger driftsleder Finn Tom Sørensen, der bogstaveligt talt har stået i lort til knæene.

Klar til juleferien

Da bundskraberen sidder fire meter nede under spildevandet, måtte man med slamsugere tømme anlægget for at kunne reparere på det.

Og da kommunen ikke vil godkende, at man lukker efterladenskaberne direkte ud i åen, måtte man altså flytte på sagerne, der stammer fra omkring 4.000 personer i området.

- Det var vigtigt, at vi rykkede hurtigt, da vi gerne skulle være klar til julebelastningen i de kommende dage, når folk kommer op i deres sommerhuse i ferien, forklarer driftslederen til TV 2 Lorry.

Smidstrup Rensningsanlæg er af ældre dato, og det kan ske, at noget galt, forklarer han. Om få år vil man dog lukke bygningen og i stedet bruge et større i Gilleleje. Her er der to proceslinjer, således at man ikke fremover vil være nødsaget til at køre slam fra by til by i tilfælde af ulykker.

 
 
Foto: Privat

Først den ene vej - så den anden vej

Selve arbejdet med at tømme anlægget stod på fra morgen til sen aften tirsdag, men Finn Tom Sørensen har i dag onsdag også måttet køre slam tilbage.

Det har han gjort for at genstarte de mikrobiologiske processer, som foregår i anlægget, således at vandet renser sig selv.

- Hvis ikke, der er optimale vilkår, så sker det først langsomt, når der igen kommer ilt til spildevandet, siger Finn Tom Sørensen til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik