I Hovedstaden bliver dobbelt så mange overlæger ramt af smerter

Overlægeforeningen skyder skylden på Sundhedsplatformen. Regionen vil ikke afvise en sammenhæng.

I dag er en halv time foran computeren alt, hvad der skal til, før en skarp smerte breder sig fra Anni Skoven Bartholdys skulder og fortsætter ud i armen som en brændende fornemmelse, der giver hende føleforstyrrelser.

Smerterne har hun haft, siden hun som overlæge på Herlev Hospitals Smertecenter og senere på Rigshospitalets Smertecenter var blandt de første, der stod ansigt til ansigt med Sundhedsplatformen. 

Og hun er langtfra et enkelttilfælde, skriver Politiken torsdag.

21 procent af overlægerne i Region Hovedstaden har ofte eller hver dag smerter i muskler og led.

Det er næsten dobbelt så mange som i resten af landet, hvor 11 procent af overlægerne er plaget af smerter, skriver Politiken. 

Det viser en ny landsdækkende undersøgelse foretaget af Overlægeforeningen, der har spurgt 5.947 medlemmer. I alt 2.736 svarede på spørgeskemaet. 

- Det er påfaldende, at det tidsmæssigt og geografisk er sammenfaldende med indførelsen af Sundhedsplatformen. Derfor tolker vi det som overvejende sandsynligt, at lægernes gener skyldes overgangen til vores nye it-system, siger Lisbeth Lintz, som er formand for Overlægeforeningen, til Politiken.

Region Hovedstaden anerkender, at Sundhedsplatformen kan være årsagen til overlægernes hyppigere muskel- og ledsmerter.

- Vi kan ikke afvise, at det skyldes it-systemet. Vi har indført en hel masse nye måder at arbejde på med det, og specielt her i opstartsfasen er man nok mere på computeren, end man måske vil være om et par år, når man har vænnet sig til de nye arbejdsrutiner, siger Martin Magelund Rasmussen, hr-direktør i Region Hovedstaden, til Politiken. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik