I dag får metromedarbejderne løn for at gå til fest

Lørdag ligger arbejdet på Metro Cityringen i København stille, da medarbejderne er inviteret til fest.

1000 metroarbejdere kan i dag se frem til et festligt dagsprogram med mad, underholdning, taler og gaver. 

Det sker i forbindelse med, at 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening (BJMF) i København og Copenhagen Metro Team (CMT) har inviteret alle metroarbejdere til fest, skriver Arbejderen.

- Vi vil fejre de håndværkere, som bygger Metro Cityringen - det største byggeprojekt i Danmark i 400 år, og vi opfordrer dig til at reservere dagen og deltage i festen, lyder det i den skriftlige invitation, der er kommet rundt på samtlige metro-byggepladser i hovedstaden.

Får løn for at feste

Festen foregår om eftermiddagen fra 13-16, hvor der sædvanligvis bliver arbejdet på metrobyggeriet, men i dagens anledning får de, der skulle have været på arbejde, løn for at tage til fest, skriver Arbejderen. 

Det festlige initiativeudspringer af en aftale mellem BJMF og CMT tilbage i 2015, og nu er det på tide, at aftalen bliver effektueret, mener Jens Kirkegaard, formand for fagforeningens byggegruppe.

quote Vi har ønsket at lave en Arbejdernes Dag, hvor vi hylder dem, der har knoklet på metrobyggeriet. Alle sejl er sat til for at så mange som muligt kan være med

Jens Kirkegaard, formand for byggegruppen i BMJF

– Vi har ønsket at lave en Arbejdernes Dag, hvor vi hylder dem, der har knoklet på metrobyggeriet. Alle sejl er sat til for at så mange som muligt kan være med, fortæller gruppeformand Jens Kirkegaard til Arbejderen.

– Det bliver en kort, intens og stor fest, siger Jens Kirkegaard.

1200 invitationer sendt ud

Ialt er der sendt 1200 invitationer ud. Alle CMT’s underentreprenører er inviteret, det samme er de ansatte i BJMF, på CMT-kontoret og repræsentanter fra Metroselskabet, 3F forbund og den faglige hovedorgaanistaion LO. 

– Det bliver et udvidet rejsegilde og på en måde det officielle Danmarks tak til metroarbejderne. Jeg håber, at de føler sig værdsat, og at de føler, at de selv har medvriket til at få bedre forhold, siger Jens Kirkegaard. 

Åbner i 2019

Cityringen åbnes officielt i sommeren 2019, men betonarbejdet er slut og dermed også arbejdet for mange af de udenlandske håndværkere, som BJMF er lykkedes med at knytte tættere til fagforeningen.

Metrobyggeriet har været skæmmet af farlige arbejdsforhold og underbetaling. 3F har rejst og vundet flere faglige sager mod udenlandske entreprenørfirmaer, og BJMF vandt Damarkshistoriens hidtil største sag om løndumping over det italienske firma Cipa, der igennem flere år betalte ned til 50 kroner i timen til arbejderne, skriver Arbejderen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik