I dag: Risiko for hedebølge, skybrud og lynbrande

Tirsdag og onsdag kan både blive varm og våd. 

Fra tirsdag morgen til onsdag aften er der risiko for både hedebølge og skybrud over hele landet.

Det oplyser meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Lars Henriksen til TV 2 Lorry.

- Det kan blive til en hedebølge i den milde ende, når vi nærmer os tre dage med over 28 grader. Derudover er der også risiko for lokale skybrud, men de er svære at have med at gøre, så vi ved ikke, hvor og hvornår, siger Lars Henriksen til TV 2 Lorry.

Våd DHL?

De tusindvis, der løber DHL-stafet i denne uge bør altså både drikke rigeligt med væske inden strabadserne, og samtidig have en regnjakke eller paraply med, hvis kollega-hyggen efterfølgende bliver udsat for regnskyl. 

- Der bliver smidt benzin på bålet i atmosfæren lige nu, og hvis det hele flasker sig, kan det give kraftige byger, men vi er ude af stand til at sige, hvor og hvornår. Vi har jo meget fokus på Fælledparken, hvor det jo nødigt skulle give skybrud til stafetten, siger Lars Henriksen. 

Meteorologen oplyser også, at luften i disse dage samtidig vil opleves mere trykkende og fugtigt. 

Drik rigeligt

Lige nu ligger et højtryk næsten stille over Østeuropa og Baltikum, og meget varm og fugtig luft strømmer op over Danmark fra sydøst, skriver DMI på deres hjemmeside. 

Risikoen for lokale skybrud og torden med mellem 15 og 25 mm regn gælder frem til onsdag klokken 18. Risikoen for hedebølge gælder frem til onsdag klokken 19.

“Hedebølge kan være farlige for små- og spædbørn, ældre samt personer, der lider at kroniske sygdomme. Drik rigeligt, og hold kroppen afkølet,” skriver DMI på deres hjemmeside og i deres udsendte varsel opfordrer man folk til at passe godt på sig selv, hvis det kommer torden:

"Tordenvejr medfører risiko for lynbrande og fejl på elektriske systemer. Søg ly for tordenvejret indendørs eller i en bil med lukkede døre og vinduer. Søg ikke ly under træer. Undgå at bade eller at færdes på store, åbne områder som f.eks. fodboldbaner, når lyn og torden nærmer sig."


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik