I dag åbner vaccinationscentre: Her skal over en million have stik mod covid-19

Fire af Region Hovedstadens i alt seks nye vaccinationscentre åbner onsdag morgen. Her skal en stor del af borgerne i hovedstadsområdet modtage de to stik, der beskytter mod virusset.

Onsdag morgen tager Region Hovedstaden hul på et nyt kapitel i indsatsen for at få vaccineret befolkningen mod coronavirus, når fire nyoprettede vaccinationscentre åbner.

I tidligere bygninger, der tidligere husede kongresser, messer og skoleelever har regionen i løbet af kort tid omdannet stederne til vaccinationscentre, hvor store dele af hovedstadens befolkning over de kommende måneder skal modtage de to stik, der beskyttet mod covid-19.

De fire første af Region Hovedstadens i alt seks vaccinationcentre åbner således for de første og udvalgte borgere onsdag morgen klokken 09, når Øksnehallen i København, Bella Center på Amager, den tidligere skole på Baltorpvej i Ballerup og tilbygningen til hospitalet på Bornholm tager imod de første borgere.

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

600 får stikket i Øksnehallen onsdag

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) vil sammen med Jonas Egebart, som er formand for regionens vaccinations-task force samt Kirstine Vestergaard Nielsen, vicedirektør i Akutberedskabet, være til stede ved Øksnehallen, hvor op mod 600 borgere ventes at blive vaccineret onsdag.

Åbningen markerer startskuddet på Region Hovedstadens indsats med at få udbredt vaccinerne til den brede befolkning så hurtigt som muligt i takt med, at stadig flere vacciner leveres til de danske regioner.

Her åbner Region Hovedstadens seks vaccinationscentre

  • Ballerup: Baltorpvej 18, 2750 Ballerup. Åbner den 13. januar
  • Amager: Bella Center, Center Boulevard 5, 2300 København S. Åbner den 13. januar
  • Vesterbro: Øksnehallen, Halmtorvet 11, 1700 København V. Åbner den 13. januar
  • Hillerød: Østergade 8, 3400 Hillerød. Åbner den 20. januar 2021
  • Ishøj: Vejledalen 17, 2635 Ishøj. Åbner den 20. januar 2021
  • Bornholm: Ullasvej 39 C, 3700 Rønne. Åbner den 13. januar


Kilde: Region Hovedstadens Akutberedskab

Indtil videre har fokus været på målgrupperne borgere i plejeboliger, frontpersonale, udvalgte patienter med særlig risiko samt pårørende samt ældre borgere i hjemmeplejen. Mens en stor del af de borgere er blevet vaccineret på hospitaler og på plejecentre, rykker Region Hovedstaden nu i stigende grad indsatsen ud på de nye vaccinatonscentre, når den brede befolkning trin for trin skal modtage doserne.

I denne uge regner Region Hovedstaden med at kunne vaccinere 12.250 på de fire nye vaccinecentre og på hospitalsklinikkerne.

Over en million skal gennem sluserne

Den kapacitet opskrues yderligere de kommende uger, når vaccinationscentre i Ishøj og Hillerød den 20. januar også åbner.

Alle borgere over 16 år får i løbet af 2021 et tilbud om vaccination mod covid-19.

Ifølge de seneste tal fra Danmarks Statistik fra sidste kvartal i 2020 har Region Hovedstaden 1.526.807 borgere over 16 år. En meget stor del af disse skal altså vaccineres i de nye centre.

I Sundhedsstyrelsens plan for udrulning af vaccination i Danmark regnes der med, at 90 procent vælger at tage imod tilbuddet om vaccinen. Det betyder, at langt over en million skal stifte bekendtskab med de nyopførte centre i Region Hovedstaden.

De fleste borgere vil få besked i e-Boks, når de bliver tilbudt vaccination. Herefter kan man gå ind og bestille en tid i et af de til den tid seks vaccinationscentre i Region Hovedstaden.

Hvis man er digitalt fritaget, vil man få brev med posten.

Vaccinationen er gratis og frivillig.


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Corona forside

Her er dagens coronatal

Adam Bertelsen

Adams opfindelse i et tårn i København kan blive “banebrydende” - nu skal borgere hjælpe

Håndsprit hænder

SSI varsler smittestigning, men hvor klar er vi egentligt?

Respirator

Lige nu er der nul indlagte i respirator - men tallet vil stige, siger overlæge


Region Hovedstaden


Forsiden lige nu

Se flere