Foto: TV2/Lorry

I børnehøjde uden forældre

Fotograf Britt Lindemann har fulgt livet i en udflytterbørnehave og fotograferet børnene gennem et år. Det er der kommet "Min dag i børnehaven - en fotobog" ud af. Bogen skildrer børnenes liv i deres hverdag uden forældre.

"Mange børn er i institution i stort set alle deres vågne timer, de er egentlig kun på ferie og weekend hos deres forældre. Det er i institutionen, børnene lærer at spise med kniv og gaffel, der de lærer at blive renlige og tage på tur med andre. Det er der, de er sammen med ligestillede," siger Britt Lindemann, som især håber bogen vil blive kigget i af børn, der kan genkende deres eget hverdagsliv, eller brugt af forældre, der har et barn, som snart skal til at gå i børnehave.

Alle bogens fotos er taget i udflytterbørnehaven Skjold på Nørrebro, der hver dag kører børnene i bus til Lynge ved Allerød.

"Når de bliver afleveret, er de små, småpivede og taler med deres lille-stemme. Så snart forældrene er gået, agerer de mellem hinanden på en helt anden måde. I samme øjeblik, de får øje på deres forældre, agerer de igen som små børn. Det er virkelig interessant at se," siger Britt Lindemann.

Se indslaget med Britt Lindemann i vores udsendelse kl. 19.30 i aften.