I aften markeres 80-årsdagen for Krystalnatten - men på Kultorvet

For 25. år i træk markeres årsdagen for Krystalnatten med et offentligt arrangement. Men i år foregår begivenheden et andet sted.

Hvert år den 9. november gennem de seneste 25 år har arrangementet "Aldrig mere en Krystalnat" været afholdt på Gammeltorv og Nytorv.

Arrangementet er en demonstration og ligger på årsdagen for Krystalnatten. Krystalnatten er navnet på den nat for 80 år siden, hvor nazister hærgede og brændte jødiske butikker og kirkegårde, og som siden skulle markere starten på en omfattende forfølgelse af jøder.

Formålet er, ifølge begivenheden på Facebook, at markere en klar modstand mod fremmedfjenskhed, racisme, diskrimination og forfølgelse.

Nyt forsamlingssted

I år foregår arrangementet dog ikke på Gammeltorv og Nytorv, som det plejer, men er i stedet blevet flyttet til Kultorvet.

Årsagen er, at den gamle plads i år er blevet booket til en anden demonstration - men under samme parole, nemlig "Aldrig mere en Krystalnat".

Det oprindelige "Aldrig mere en Krystalnat" er arrangeret af Krystalnatinitiativet, der oplyser, at den nye demonstration er lavet uden forudgående kontakt med Krystalnatinitiativet, hvorfor de har valgt at holde arrangementerne adskilt og flytte til Kultorvet.

Ifølge den venstreorienterede, antifascistiske researchgruppe Redox er det foreningen "For Frihed" der står bag det nye arrangement - det, som altså afholdes på pladsen for den oprindelige demonstration - hvilket også fremgår af For Friheds egen hjemmeside.

For Frihed beskriver sig selv som en forening der kæmper " imod islamisering og for ytringsfriheden".

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

tivoli

Populær musical genopstår i Tivoli

Julevindue 1

Landets mest julepyntede vindue? Michael har brugt en uge og 1.500 kugler

20180511-071052-L-1920x1279we

Nørrebro-drengen Mads Mikkelsen erstatter Johnny Depp i storfilm

cosedis3

galleryFly-fotografs billeder skaber debat: ”Min kærlighedserklæring til hovedstadsområdet”

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere