Hvidovres borgmester bliver løsgænger

S-bagland til Hvidovre-borgmester: Træk dig

Hvidovres borgmester Milton Graff Pedersen er blevet løsgænger. S-gruppen opfordrer ham til at trække sig.
 
Hvidovres borgmester Milton Graff Pedersen har valgt at forlade socialdemokratiet og bliver løsgænger. Samtidig har han sygemeldt sig forud for tirsdagens byrådsmøde. Nu opfordrer hans tidligere partifæller ham til at trække sig.
- Jeg kan kun opfordre ham til af hensyn til sin familie og sit helbred, at han trækker sig. Men vi kan godt opfordre ham, for han kan bare lade være ifølge styrelsesloven, siger Finn Gerdes (S), der er formand for teknik- og miljøudvalget.
Han kalder det unfair, at Milton Graff vælger at blive løsgænger efter den opbakning, han har fået af partiet i løbet af de mere end fem år, han har været borgmester.
- Jeg er en af dem, der har bakket ham op hele vejen, så jeg føler mig dolket i ryggen. Jeg synes ikke, det er anstændigt, at man gør det på den måde over for andre partifæller, siger Finn Gerdes.
Milton Graff Pedersen har i løbet af sin borgmesterperiode haft flere sygemeldinger og indrømmede offentligt sidste år, at han havde et alkoholproblem, som han har modtaget behandling for.
Borgmesterens forklaring på, hvorfor han bliver løsgænger, er, at partiet vil opstille den tidligere viceborgmester og nuværende social- og sundhedsformand Helle Adelborg som borgmesterkandidat til kommunalvalget i 2013.
Helle Adelborg kalder det både "overraskende", "beklageligt" og "ærgerligt" for Socialdemokratiet og vil også opfordre ham til at trække sig.
- Men jeg tænker, at hvis han havde set det som en mulighed, så var det vel det, han havde gjort, siger hun.
Begge socialdemokrater håber, at balladen ikke vil gå ud over de beslutninger, der skal træffes i Hvidovre byråd.
- Det er svært at sige, hvordan det kommer til at gå. Men jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at Milton ikke vil bakke op om socialdemokratiske beslutninger, siger hun.
Socialdemokraterne sidder på fem af de 21 mandater i byrådet, efter Milton Graff er blevet løsgænger. I Milton Graffs fravær leder viceborgmester Niels Ulsing (SF) kommunen og byrådet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik