Magtesløse forældre tordner mod kommunen: "Hvorfor er svømmehalsbassinet iskoldt?"

Kommunen afviser, men forældre og svømmeklub råber om hjælp til en mere tålelig badevandstemperatur.

Børn, der kommer hjem med blå læber, undervisere, der ønsker sig langærmede trøjer og en svømmeklub, der forsøger at lægge pres på kommunen.

Det er ingredienserne i en konflikt mellem en gruppe forældre, en svømmeklub og Hvidovre Kommune.

Helt konkret handler konflikten om badevandstemperaturen i svømmehallen ved Langhøjskolen. Ifølge svømmeklubben er temperaturen flere gange målt ned til 21 grader.

Og selvom der findes vinterbadere, som ikke kan få det koldt nok, så er det nok de færreste, der ønsker at modtage svømmeundervisning i så kølige temperaturer.

Kommunen løser ikke problemet

Det kolde vand har givet et gys i forældrene. De har derfor kontaktet svømmeklubben for at få justeret temperaturen. Men her lyder det, at det er kommunen, der står for at regulere temperaturen.

quote Det er frustrerende som klub og for vores medlemmer, og problemet er eksploderet i takt med at samfundet er åbnet igen

Lars Siegumfeldt, bestyrelsesformand, Hvidovre Svømmeklub

Svømmeklubben har selv rettet henvendelse til kommunen, bekræfter klubbens bestyrelsesformand, Lars Siegumfeldt, over for TV 2 Lorry. Men trods dialog over "længere tid" så er kommunikationen med kommunen gået i hårdknude.

Der sker simpelthen ikke noget med badevandstemperaturen.

- Dialogen med kommunen er generelt god. Men den løser ikke noget, og det gør, at vi får sure medlemmer. Og det er frustrerende som klub og for vores medlemmer, og problemet er eksploderet i takt med, at samfundet er åbnet igen, Lars Siegumfeldt til Tv 2 Lorry.

Mor: "Jeg blev virkelig gal"

Katrine Hestbæk er en af de forældre, der er fortørnede over, at temperaturen i vandet er på samme niveau som Køge Bugt en septemberdag. Hendes søn på fem år går til svømmeundervisning i Langhøjskolen, men det er ikke en udsøgt fornøjelse. 

- Jeg blev virkelig gal, da jeg fandt ud af det. Børnene tror jo bare, det er sådan, det er, og vi snakker børn ned til fem år. Og forældrene tror, at det er deres børn, der er kuldskære, siger Katrine Hestbæk til TV 2 Lorry.

I Facebook-gruppen "2650 Hvidovre" er et opslag om det kolde vand blevet flittigt debatteret i denne uge. Opslaget - som TV 2 Lorry ikke kan vise, da det er slået op i en lukket gruppe - er blevet kommenteret 78 gange, og i hvert fald 24 forældre giver udtryk for, at vandet er for koldt.

Svar til Katrine Hestbæk fra Hvidovre kommune

Hej Katrine


Du er langt fra den eneste som har børn der føler at de fryser.


Vandtemperaturen føles måske som 17 grader men den er helt præcis 26 grader.


Og 26 grader er også køligere end førhen, hvor det har været 27-28 grader og endda helt op til 30 grader.


Forklaringen på dette kommer her:


Det er sådan, at vandtemperaturen max må være 26 grader og derfor har man sænket temperaturen fra 27-28 grader.


Dette skyldes, at der fra Eurofins er kommet ændringer i krav til værdier i forhold til bakterier mm. Og desværre er det sådan, at det anlæg som er tilknyttet bassinet, ikke kan gennemkøre vand mm. og have de rigtige værdier, hvis temperaturen hæves til fx 27 grader og op.


Et nyt anlæg er en nødvendighed, hvis vandtemperatuen skal sættes op. Vi er i gang med at undersøge mulighederne for dette.


Forældre opfordres til at skrive til kommunen

På opfordring fra Hvidovre Svømmeklub har flere forældre henvendt sig til Hvidovre Kommune. Blandt andet Katrine Hestbæk, der den 9. september skrev til kommunens foreningskoordinator. 

Men svaret var ikke opmuntrende.

quote Børnene tror jo bare, det er sådan, det er, og vi snakker børn ned til fem år

Katrine Hestbæk, forælder

I en mail til Katrine Hestbæk, som TV 2 Lorry er i besiddelse af, fremgår det klart og tydeligt, at Hvidovre Kommune i første omgang ikke anerkender, at badevandstemperaturen i svømmehallen er under 26 grader.

Samtidig erkender kommunen, at et nyt anlæg er en nødvendighed. En nærmere forklaring på, hvad kommunen vil gøre ved problemet - og hvornår - står hen i det uvisse.

Da der er tale om kommunale lokaler, kan Hvidovre Svømmeklub ikke selv gøre noget ved problemet, ej heller undersøge hvad der er årsag til, at vandet ikke er den oplyste temperatur.

- Vi ser ikke kontrollerne (temperaturmålinger, red.). Vi har ikke adgang til termostaten, så kan jeg love, at vi havde tjekket det, siger Lars Siegumfeldt til TV 2 Lorry.

quote Alene den sidste uges tid er vi begyndt at se, at folk melder sig ud ene og alene, fordi deres børn ikke vil gå i det kolde vand

Lars Siegumfeldt, bestyrelsesformand i Hvidovre Svømmeklub

Ifølge bestyrelsesformanden er problemet muligvis, at varmepumpen ikke fungerer optimalt, ligesom den mekaniske udluftning, der blev installeret for et par år siden, måske også har fejl og mangler.

- Siden de fik monteret den mekaniske ventilation har der været problemer med at holde temperaturen i vandet konstant, forklarer Lars Siegumfeldt.

Indtil problemet fikses, så står forældrene nu tilbage med spørgsmålet om, hvorvidt de skal sende deres små poder afsted til svømning.

- Vi har en snak herhjemme, hvor vi er lidt uenige om, hvad vi skal gøre. Vi overvejer at købe en våddragt, så han stadig kan lære at svømme. 

- Men vi overvejer også selv at lære ham at svømme. Jeg har også efterspurgt at få pengene tilbage, fordi vi ikke får den vare, som vi har betalt for, siger Katrine Hestbæk.

Kan blive et samfundsproblem

Ifølge bestyrelsesformanden i Hvidovre Svømmeklub har det kolde vand fået forældre til at melde deres børn ud af svømmeklubben, og det kan få alvorlige konsekvenser.

- Alene den sidste uges tid er vi begyndt at se, at folk melder sig ud ene og alene, fordi deres børn ikke vil gå i det kolde vand, siger Lars Siegumfeldt og uddyber, hvorfor det er et problem:

- Jeg ser det personligt som vigtigt, at vi lærer folk at svømme. Om de er her to måneder eller to år, det er ligegyldigt, bare de får nogle basale færdigheder. Vi er et land med kyster, og der er det vigtigt, at man lærer at svømme.

TV 2 Lorry har de sidste par dage forsøgt at få en kommentar fra Hvidovre Kommune.

Men trods flere skriftlige henvendelser er kommunen ikke vendt tilbage med et svar på, hvorvidt det er kommunens opfattelse, at der er et problem eller ej, om kommunen kan dokumentere den påståede temperatur på 26 grader, og om kommunen kan afvise, at vandet er køligere end det, en termostat viser.

_

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik