Hvidovre Hospital aflyser fødselsforberedelse

Jordemødrene på Hvidovre Hospital går nu til yderligheder. De aflyser al fødselsforberedelse samt efterfølgende hjemmebesøg i resten af 2015.

En stor del af de kvinder, der skal føde på Hvidovre Hospital i den nærmeste tid, har netop modtaget et brev om, at deres fødselsforberedelse er aflyst.

I brevet står der følgende:

"Det er på grund af vores personalesituation, at vi er nødsaget til at træffe disse svære valg i forhold til serviceniveauet i resten af 2015. Vi har truffet de valg, fordi vi gerne vil give jer den bedst mulige omsorg og behandling, når I skal føde."

Derudover bliver tilbuddet om hjemmebesøg til de ambulant fødende i resten af 2015 nedlagt.

En af dem, der bliver ramt, er Dina Maria Schrohl fra Greve. Hun er højgravid og skulle gå til fødselsforberedelse her i november og december.

"Grundlæggende er det urimeligt, at en førstegangsfødende skal udsættes for denne situation," lyder det fra hende.

Beslutningen om at aflyse fødselsforberedelsen er i strid med Sundhedsstyrelsens anbefalinger for svangreomsorg. Her står blandt andet:

"Formålet med fødselsforberedelsen er at informere kvinden og partneren om selve fødslen, smertehåndtering og smertelindring, eventuelle komplikationer og andet af medicinsk eller obstetrisk karakter."

Dina Maria Schrohl er nu blevet anbefalet at gå til fødselsforberedelse hos en privat udbyder. Men de kurser bliver meget hurtigt booket.

"Det er umuligt at få en tid hos en privat med så kort varsel. Det havde været et udmærket råd, hvis jeg havde termin i marts, men med en god måned til termin, er der ingen ledige pladser at få," lyder det fra Dina Maria Schrohl.

Afsender på brevet til de gravide kvinder er Marianne Skovby Rasmussen, der er chefjordemoder på Hvidovre Hospital. Hun afslutter brevet sådan her:

"Vi håber på jeres forståelse for denne situation. Vi vil naturligvis gøre vores bedste for, at I mærker det så lidt som muligt i forbindelse med jeres barns fødsel."


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik