Hvidovre-borgere fejrer støjskærme med morgenkaffe

Beboerne på Allingevej i Hvidovre har længe været plaget af støj. Nu har de endelig fået støjskærme, og det skal fejres med morgenkaffe.

En lang og hård kamp nærmer sig vejs ende. Beboerne på Allingevej i Hvidovre har i årevis kæmpet for at få reduceret støj fra Holbæk-motorvejen og Ringsted-banen, der løber tæt fordi deres hjem.

De støjskærme, der tidligere har været, var nemlig for små, og derfor måtte mange af kvarterets beboere leve med støjgener nat og dag.

Det resulterede i, at staten tidligere på året i en ekstraordinær bevilling afsatte 20 millioner kroner til støjværn langs med motorvejen.

Men ifølge Svend Sørensen, talsmand for Støjgruppen Allingevej, slutter kampen dog ikke her.

- Vi vil stadigvæk prøve at få noget, der er bedre, for vi kan stadigvæk høre støjen, siger han til TV 2 Lorry.

Han fortæller også, at gruppen nu vil prøve at få kontakt til transportministeren for at se, om de kan få indflydelse på udformningen af de støjskærme, der skal rejses langs motorvejen.

Motorvejsmorgenkaffe

Indtil videre er der rejst støjværn langs togsporene, og det skulle selvfølgelig fejres. Og hvordan gør man så lige det?

Det gør man selvfølgelig ved at servere morgenkaffe og friskbagte boller på den gangbro, der går fra Allingevej over motorvejen og togsporene - morgenkaffe uden for er nemlig én af de ting, folk i kvarteret de seneste år ikke har kunne nyde uden støj.

Kampen for støjreduktion har både involveret Hvidovres egen borgmester, Helle Adelsborg, Soc.dem., folketingspolitikere og et foretræde for Folketingets Transportudvalg.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik