Hverdagsbrandert? Fire faldt for onsdagens spritkontrol

Flere bilister blev også taget i at køre for stærkt, da politiet i går holdt spritrazzia flere steder i Hovedstadsområdet.

Både Nordsjællands Politi og Københavns Vestegns Politi var på vejene onsdag. Og selvom razziaen fandt sted i dagtimerne på en hverdag gik flere bilister i promillefælden.

I begge politikredse blev to bilister således taget for spirituskørsel.

- Vi har fanget to spritbilister. Begge er mænd med en meget typisk efterbrandert og en promille på henholdsvis 0,7 og 0,8, siger Kim Bruun, leder af færdselsafdelingen hos Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry.

quote Den ene påstod, at han havde hentet konen til et arrangement i går, og så sat sig hjem og fået nogle drinks, mens han så natholdet. Men det må have været nogle meget stærke drinks.

Kim Bruun, leder af færdselspolitiet, Nordsjællands Politi

- Den ene påstod, at han havde hentet konen til et arrangement i går, og så sat sig hjem og fået nogle drinks, mens han så natholdet. Men det må have været nogle meget stærke drinks. Den anden var typisk alkoholiseret, og vi kunne have fanget ham hvilken som helst dag, siger Kim Bruun.

På Vestegnen standsede politiet også hele 17 fartsyndere, hvor 14 fik et klip i kørekortet. Syv var ikke spændt fast og fem kørte uden kørekort.

Spiritusrazziaen falder sammen med Rådet for Sikker Trafiks kampagne i december måned. Derfor holder også Københavns Politi razzia. Det sker i dag.

Spritkampagne

quote De skal se os og tænke og lade være med at køre spirituskørsel resten af måneden.

Steen Lyth, politikommissær, leder af Københavns Vestegns Politis færdselspoliti

- Mit budskab er, at nu skal de tænke sig om. Også når det bliver weekend og julefrokosterne sætter ind, siger Steen Lyth, der er politikommissær og leder af Københavns Vestegns Politis færdselspoliti.

Målet med razziaerne ved højlys dag er ikke kun for at fange spritbilister her og nu, som det er at forbygge kommende uheld. 

- De skal se os og tænke og lade være med at køre spirituskørsel resten af måneden, siger Steen Lyth fra Københavns Vestegns Politi.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

20190131-162034-L-1920x1281we

Udiplomatisk parkering: Her er ambassaderne med flest ubetalte parkeringsbøder

lyskryds

Radikal byrådskandidat: Trafiklys skal have kjole og langt hår

Øresundstunnelen vanvidsbilisme

playMinister garanterede kontrol med vanvidsbilisme i Øresundstunnelen – men et år senere er intet sket

fjernbusterminal buskaos bus ingerslevsgade

Udformningen på plads: Sådan skal Københavns nye fjernbusterminal se ud

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere