Så mange københavnere gider ikke ny grøn affaldsordning

12 procent af husejerne i København har indtil videre sagt nej tak til ny affaldsordning med sortering af bioaffald. Borgmester kalder det en succes.

Biospanden her bliver delt ud til alle, der bor i etageejendomme. Husejere har en biobeholder i indkørslen i stedet. Foto: TV 2 Lorry

I disse måneder udruller Københavns Kommune sit store affaldsprojekt, der skal få københavnerne til at sortere kaffegrums, æggeskaller og andet bioaffald i særlige biobeholdere i gården eller indkørslen.

12 procent af husejerne har dog indtil videre sagt nej tak til at få en ekstra affaldsbeholder i indkørslen og meldt bioordningen fra.

Det viser de nyeste tal fra Københavns Kommune. 

Læs også Københavns sorterede madaffald køres land og rige rundt

Champagnepropper på rådhuset

Københavns Teknik- og Miljøborgmester, Morten Kabell fra Enhedslisten, kalder det for en succes.

- Vi havde en forhåbning om, at når vi gik ud og bad københavnerne om en mere besværlig ordning, så ville en tredjedel tage godt imod det, siger han til DR P4 København og fortsætter:

- Når vi er nede i de tal her, så er det en meget eklatant opbakning til den nye ordning i København. Jeg er nærmest klar til at springe champagnepropperne herinde på rådhuset, siger han til DR P4 København. 

Læs også Nu skal københavnere sortere kartoffelskræller og kaffegrums

Venstre: Det orker de ikke

På den anden side af bordet i borgerrepræsentationen er optimismen dog ikke lige så stor.

- Det er et udtryk for, at københavnerne har nået grænsen for, hvad de vil være med til, siger Cecilia Lonning Skovgaard, spidskandidat for Venstre i Københavns Kommune til DR P4 København.

Hun tror, at flere vil vælge ordningen fra senere hen.

- Jeg tror, at mange - når først de har spanden - vil tænke, at det orker de ikke, og så melde fra, siger hun til DR P4 København.

6.000 husstande har frivilligt været tilmeldt bioordningen i halvandet år. Nu har de resterende15.000 husstande fået tilbudt ordningen. Hver sjette af de 15.000 har valgt at sige nej tak.

Faka om ny affaldsordning med sortering af bioaffald

Københavns Kommune har cirka 280.000 husstande i etageejendomme og flere end 21.000 husstande i villaer og rækkehuse. Den nye affaldsordning omfatter hele København.

Affaldsordningen vil blive rullet ud bydel for bydel fra august 2017 og fire måneder frem. Først vil affaldsordningen bliver indført i byens etageejendomme og derefter i villaer og rækkehuse. 
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret