Hver femte patient på langfart

Halvanden til to timers transport - hver vej. Sådan er situationen i dag for folk i Helsingør uden bil, der har en pårørende indlagt på Frederikssund Hospital.

Og siden 1. februar, hvor Helsingør Hospital blev nedlagt, er i snit hver femte medicinske patient i Helsingør, samt blevet indlagt i Frederikssund i stedet for på det nærmere Hillerød Hospital. Det viser nye tal fra Region Hovedstaden, skriver Frederiksborg Amts Avis

- Vi taler om meget lange rejsetider for det ældre ægtepar, hvor den ene er hospitalsindlagt. Det påvirker de ældres livskvalitet. Det er også lang vej til undersøgelse og ambulant behandling, når man kører med kørselsordning, hvor man skal sidde klar to en halv time før aftalt tid og skal samle flere patienter op undervejs. Beslutningen om at lukke Helsingør Hospital til fordel for et nyt hospital i Hillerød er egentlig i orden, men det var en fejl at lukke Helsingør før tiden, siger Anje Holmstad, formand for Ældrerådet i Helsingør.

Også cirka hver femte medicinske patient fra Hørsholm og Fredensborg, der før havde Helsingør som nærhospital, indlægges nu i Frederikssund.

Kvalitet i sundhedsvæsenet går fremfor alt

Men selv om rejsetiderne er blevet længere, så må patienter generelt indstille sig på, at et hospitalsbesøg kan være lig med lang rejsetid, mener formanden for regionsældrerådet, Axel Mossin, Frederiksberg.

Regionsældrerådet omfatter medlemmer fra 29 ældreråd i Region Hovedstaden

- Nærhed er godt, og det er fint med lokale tilbud, men det er en entydig holdning i regionsældrerådet, at kvalitet i sundhedsvæsenet går frem for alt. Men så skal der også være en ordentlig kollektiv trafikbetjening og ordentlige kørselsordninger for patienter, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

Den Sønderjyske By

Omdiskuteret og langvarig boligsag kommer nu for retten

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere