Hver femte får annulleret p-bøden, når de klager

Tusindvis af københavnere får medhold, når de klager over deres parkeringsbøder fra kommunen.

Parkeringsbøder kan få mange bilisters pis i kog. Ikke mindst når parkeringsvagterne udskriver dem på et helt forkert grundlag.

Mange borgere vælger derfor hvert år at klage over deres parkeringsbøde - og faktisk sker det ikke nær så sjældent, som man umiddelbart skulle tro, at de får medhold. I hvert fald i Københavns Kommune.

Her blev cirka hver femte parkeringsbøde (19 pct, red.) i perioden oktober 2017 til oktober 2018 annulleret, når en borger klagede.

Det viser et svar fra Teknik- og Miljøforvaltningen til Venstres Flemming Steen Munch, som sidder i Borgerrepræsentationen.

Det svarer til godt og vel 4.900 annullerede parkeringsbøder på bare ét år, hvis man tager udgangspunkt i det samlede antal af bødeklagesager fra 2017.

Her blev der klaget over 25.750 ud af i alt cirka 310.000 parkeringsbøder - det svarer til en klageprocent på lige knap otte procent.

Et af de steder, hvor p-vagterne uddeler er en bestemt gade i indre København. Her kan du, hvor der udstikkes flest bøder i København. Indslaget er fra februar 2017

Klager behandles hurtigere

Ifølge Teknik- og Miljøforvaltiningens Center for Parkering har klageprocent de seneste mange år ligget stabilt på 6-8 procent.

Dog er klagesagsbehandlingstiden blev kortere, end den var førhen. Det skyldes blandt andet, at man nu kan se sin parkeringsbøde med fotos, før man beslutter sig for om man vil klage.

Dertil kommer, at flere bilister benytter den digitale klageadgang på nettet, hvor man bliver vejledt bedre og selv kan vedhæfte den dokumentation, der er nødvendig for at vurdere klagen, oplyser Center for Parkering.

- Den digitale klageadgang har gjort det er meget nemmere for folk at klage over deres p-afgifter, og den har samtidig gjort sagsbehandlingen hurtigere, fordi vi får alle nødvendige oplysninger lagt ind i systemet med det samme. Det har krævet lidt tilvænning for mange borgere at benytte det digitale system, men vi kan se, at det er slået igennem nu, udtalte centerchef Jes Øksnebjerg tidligere på året i en pressemeddelelse.

De to mest almindelige årsager til, at bilister får parkeringsbøder, er enten at man ikke har betalt, eller at man har overtrådt ti-meter reglen, det vil sige holder for tæt på et vejkryds.

Sidste år var manglende betaling dog - i modsætning til forrige år - den hyppigste bødeårsag.

Københavns Kommune tjente sidste år 159,2 millioner kroner på parkeringsbøder.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik