Hver femte bolig på Nørrebro bliver sat til salg uden mægler

Der er ofte mange penge at spare ved at klare ejendomshandlen selv, ejendomsmæglerne tager nemlig mellem 30.000 og 100.000 kroner i salær.

Derfor vælger flere og flere københavnere at droppe mægleren og i stedet annoncere selv på nettet, fortæller DR P4 København.

Særligt på Nørrebro har man taget selvsalget til sig. Her bliver mere end hver femte af alle boligtyper sat til salg uden en ejendomsmægler, viser tal fra boligsiden Boliga.

Og det er rekord, siger Ricco Zuschlag, der er direktør i Boliga, til DR P4 København.

- Det er rekord, siden vi begyndte at måle, og derfor tør vi godt at kalde det et boom i selvsalgsmarkedet, siger han.

En af dem, der har valgt at sælge boligen uden hjælp fra mægler, er David Probst. For ham var prisen en afgørende faktor, og derfor har han købt en annonce til 500 kroner.

Især andelsboliger sælges som selvsalg

- Jeg føler, vi har en rigtig god lejlighed som burde være nem at sælge. Derfor synes vi, at det var for mange penge at bruge på en ejendomsmægler, siger han til DR P4 København.

Det er særligt andelsboligerne, der bliver solgt som selvsalg, og det rammer de ejendomsmæglere, der har specialiseret sig i at sælge andelsboliger.

Blandt andet ejendomsmæglerkæden Andelsbutikken. Her er salget halveret, og kæden har været nødt til at samle de fire butikker i én forretning.

Martin Østergaard, der er stifter og indehaver af Andelsbutikken, frygter for sin egen overlevelse.

- Vi kan jo frygte, at vi kommer tilbage til de gamle tilstande som for 15 år siden, hvor der var sorte penge under bordet, og hvor man skal kende fandens oldemor for at købe en andelsbolig. Kommer vi derhen, så er der ikke meget forretning tilbage, siger han til DR P4 København.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik