Hver anden leder arbejder i ferien

Hver anden chef arbejder sin sommerferie. Ikke hele tiden og slet ikke på fuld tid, men mange ledere følger med på sidelinjen - fra sommerhuset, sydens sol og hjemme fra haven under parasollen eller paraplyen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Interesseorganisationen Lederne, som repræsenterer cirka 100.000 ledere og særligt betroede medarbejdere, har netop gennemført en undersøgelse om lederes ferievaner.

Undersøgelsen bygger på svar fra 1.512 ledere og viser, at næsten halvdelen, 48 procent, af lederne »ofte« eller »af og til« løser opgaver i deres sommerferie.

I Nordsjælland er tallene faktisk lidt højere, nemlig 51 procent. På landsplan holder kun 15 procent totalt fri. I Nordsjælland er det kun 10 procent. Disse tal kommer frem i en tid, hvor der ellers er stor fokus på stress og balancegangen mellem job og fritid.

Men der er ingen grund til panik, mener afdelingsformand for Lederne Nordsjælland, Jan Lau Jensen.

- Jeg hører til de ledere, der mener, at ledelse er en livsstil. For os flyder grænserne mellem arbejde og fritid til en vis grad sammen.

Det betyder ikke, at vi skal være »på« 24 timer i døgnet, langtfra. Omvendt kan man sagtens være lidt med på sidelinjen og gennemføre en telefonsamtale eller to, besvare et par mails og alligevel have en dejlig, afslappende ferie. Især hvis ens familie er indforstået hermed, skriver Jan Lau Jensen i et indlæg i dagens avis.

Han medgiver, at det er en svær balancegang.

- Det er jo også vigtigt at give medarbejderne frihed til at klare sig selv ikke hele tiden blande sig.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik