Hver 10. rådhus-ansatte skal skæres væk

Politikerne i Gribskov Kommune skal finde besparelser, der kan opveje tabet som følge af den ændrede udligningsordning mellem kommunerne.

Aftalen mellem regeringen og Kommunernes Landsforening betyder nemlig, at kommunen får omkring 33 millioner kroner mindre at arbejde med kommende år. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Et af de første forslag til at rette op på økonomien er at nedlægge hver 10. stilling på rådhuset i Helsinge. Omregnet i fuldtidsstillinger er der i dag 160 arbejdspladser på rådhuset. Dette tal skal skæres ned med 16.

Borgmester Jan Ferdinandsen (K) håber, at det kan ske i kraft af naturlig afgang, når nogle af de ansatte søger andet job eller vælger at gå på pension.

Han erkender dog over for Frederiksborg Amts Avis, at reduktionen i medarbejderstaben sandsynligvis ikke kun kan ske på denne måde, fordi det kan blive nødvendigt at genopslå nogle af de stillinger, som medarbejderne rejser fra.

Et andet forsøg på at rette op på økonomien er at hæve skatten med 0,2 procent. Personskatten i Gribskov er i dag på 24,5 procent.

Den ændrede udligningsordning er ikke den eneste udfordring for kommunen.

På grund af regnskabsudviklingen i år, skal politikerne i de kommende budgetforhandlinger også finde besparelser for 27 millioner kroner, så kommunens kassebeholdning kan blive styrket.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

luftfoto af københavn

Trods udflytning: Hovedstaden har flere statslige arbejdspladser

20201121-123911-L-1920x1278we

playTraktor-demonstration risikerer at blive supersprederevent, siger eksperter

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere