"Hvad siger du?" Bekymrende mange har dårlig hørelse

Lørdag er det World Hearing Day. Hele 27 procent af alle voksne i Region Hovedstaden oplever at have problemer med hørelsen.

- Hvad siger du? Kan du ikke lige gentage det for mig??

Lyder ovenstående sætning som noget, du ofte siger? Så er du ikke alene.

I en undersøgelse lavet af YouGov for høreapparatfirmaet Oticon står det klart, at mere end en fjerdedel af alle voksne i Region Hovedstaden mener, de har en dårlig hørelse.

- Mange i hovedstaden negligerer vigtigheden af deres hørelse, og det er bekymrende, da vi ved fra mange undersøgelser, at høreevnen og det at kunne følge med og engagere sig i samtaler privat og i arbejdslivet er vital, siger chefaudiolog Thomas Behrens.

Af undersøgelsen fremgår det også, at 39 procent slet ikke tænker over at beskytte hørelsen.

Arrangement skal nedbryde tabu

I anledning af World Hearing Day slog høreapparat-virksomheden Oticon i går dørene op på hovedkontoret i Smørum og inviterede interesserede indenfor.

Mange har nemlig brug for et lille skub for at få gjort noget ved hørelsen, mener chefaudiologen:

- Der eksisterer stadig et stort tabu omkring høretab, som gør, at mange danskere ofte først vælger at gøre en indsats som den sidste løsning. Vi håber, at de nye tal fra undersøgelsen kan vise danskerne, at de ikke er de eneste, der kæmper med disse udfordringer og gøre opmærksom på, at det er muligt at forbedre hørelsen, selvom man kommer sent i gang, siger han.

Stor tilslutning

Til gårsdagens arrangement mødte flere end 400 mennesker op.

Nogle af egen interesse, andre på en venlig opfordring fra pårørende. Én af de sidstnævnte er Keld Ivan Pedersen fra Hillerød.

- Jeg har en kone, som bruger høreapparat, og hun har været efter mig nogen gange og sagt, jeg måske kunne have brug for det, siger han.

Keld Ivan Pedersen fik foretaget en høretest, og selv om resultatet viste et svagt høretab, så var det ikke noget, der lagde en dæmper på humøret:

- Jeg er måske lidt overrasket, for det betyder jo, jeg skal give min kone ret, og det er jeg jo ikke så begejstret for, siger han og griner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik