Hvad er dog det? Jeanne fandt mærkelig boble på stranden

Et mærkeligt syn fangede Jeanne de Renouards blik, da hun søndag gik tur på Dronningmølle Strand i Nordsjælland.

Da Jeanne de Renouard - som så mange gange før - gik en tur søndag på Dronningmølle Strand, lagde hun fra afstand mærke til et anderledes syn.

quote Det ligner en død sæl, der er gået hul på, men der er ikke nogen rådden lugt.

Jeanne de Renouard

Midt i sandet lå der nemlig en stor boble, hvor det spruttede ud med væske. Hun undrede sig og gik derfor helt tæt på.

- Først troede jeg det var en sten, som der kom vand ud af, så tænkte jeg at det måske var en form for kunstinstallation. Men da jeg kom nærmere lignede det mere en spændt bug, fortæller Jeanne de Renouard til TV 2 Lorry.

Ligner en død sæl

I første omgang troede hun derfor, at der lå et dødt dyr begravet i sandet, men der var ikke en rådden lugt, så det kunne det alligevel ikke være, mente Jeanne de Renouard, der senere søndag lagde en video op i den lokale Facebookgruppe i Hornbæk, hvor folk også undrer sig over, hvad det kan være.

- Det ligner en død sæl, der er gået hul på, men der er ikke nogen rådden lugt. Jeg har før set en død sæl på stranden, og det stank i hele området, siger hun.

Jeanne de Renouards blik fangede et mærkeligt syn på Dronning Mølle Strand. En blød boble fyldt med væske.
Jeanne de Renouards blik fangede et mærkeligt syn på Dronning Mølle Strand. En blød boble fyldt med væske.
Foto: Jeanne de Renouard/Privat

På videoen kan man se, at der er nogle sprækker i boblen, og når Jeanne de Renouard trykker blidt på boblen med foden, bliver vandet efter noget tid brunligt.

- Jeg turde ikke træde hårdt, for tænk nu hvis det sagde puf og noget råddenskab ville eksplodere i hovedet på mig, siger hun med et grin.

Dræn er svulmet op

Jeanne de Renouard kontaktede strandfogeden for at få svar på, hvad det mon kunne være, men efter at have set videoen konstaterede strandfogeden, at han aldrig har set det før og derfor ville kigge nærmere på sagen i dag mandag.

TV 2 Lorry har spurgt strandfoged Svend Kaltoft, hvad det kan være, der ligger på Dronningmølle Strand, og efter at han har været oppe at kigge på det, er han ikke i tvivl

- Det er et dræn, der hjælper med at afvande områderne længere inde på land. Faskinerne er gravet ned i sandet, og de er belagt med fibertex. I det her tilfælde er drænet stoppet til, og det har så gjort, at fibertex'en er svulmet op med vand og derfor er kommet til syne for strandgæsterne, forklarer strandfogeden og fortsætter:

- På grund af vandtrykket er der kommet hul i fibertex'en og det har været med til at skabe det sjove og underlige syn, som vi har været vidne til. Så hvis man troede det var et monster, så må jeg desværre skuffe jer, siger han med et grin.

Det er Naturstyrelsens ansvar at sørge for at faskinen bliver repareret og kommer til at fungere igen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik