Arkiv Foto: TV2/Lorry

Husvildt museum fejrer 70-året for Danmarks befrielse

Branden på Frihedsmuseet for to år siden stopper ikke den traditionsrige fejring af Danmarks befrielse den 4. maj om aftenen. I år deltager kulturminister Marianne Jelved.

Frihedsmuseet fejrer Danmarks befrielse den 4. maj fra klokken 20.00. Det sker foran Gefionspringvandet i Churchillparken og er en tradition, som museet fastholder på trods af den brand, som raserede museet for to år siden.

I anledning af 70-året for Danmarks befrielse deltager kulturminister Marianne Jelved. Hun holder sin tale klokken 21.00. Traditionen tro afspilles frihedsbudskabet, og der er fællessang. I år synger Cæciliekoret for.

For Nationalmuseets direktør Per Kristian Madsen og museets medarbejdere har fejringen af befrielsen ved Frihedsmuseet fortsat stor betydning.

- Vi viser, at Frihedsmuseet på trods af branden stadigvæk eksisterer i kraft af museets samlinger og museets medarbejdere, siger Per Kristian Madsen.

Han ser også frem til dagen efter, den 5. maj, hvor vinderen af arkitektkonkurrencen for det nye frihedsmuseum afsløres i Nationalmuseets festsal.

- Når vi den femte maj præsenterer vinderen af arkitektkonkurrencen, er vi nået et afgørende skridt videre i realiseringen af det nye museum, og vi får et konkret indtryk af, hvordan museet kommer til at se ud, siger Per Kristian Madsen.

Tid og sted for markering af befrielsen:

Gefionspringvandet, Churchillparken ved busten af Churchill den 4. maj kl. klokken 20.00-21.30.