Huspriserne falder i hele landet - undtagen København

Huspriserne set over hele landet faldt med 2,1 procent i tredje kvartal, viser tal fra Home. Skal man ud at købe nyt hus, kan der i øjeblikket være mulighed for at gøre en god handel, hvis man altså ikke lige bosætter sig omkring hovedstaden. Huspriserne falder nemlig i fire ud landets fem regioner. Kun i Region Hovedstaden har der været stigende priser i årets tredje kvartal

Det viser Danske Banks og ejendomsmæglerkæden Homes husprisindeks.

Huspriserne faldt 2,1 procent fra andet til tredje kvartal. Det svarer til, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris er faldet til 12.100 kroner fra 12.350 kroner. I Region Hovedstaden steg huspriserne 1,2 procent i perioden.

Set et år tilbage i tiden er huspriserne på landsplan dog steget 1,4 procent.

Selvom priserne er faldende på landsplan, er det ifølge Danske Bank ikke et tegn på, at boligmarkedet ligger underdrejet.

- Det er stadigvæk vores vurdering, at det går langsomt fremad for parcelhusmarkedet, men det er ikke overraskende, at der kan være måneder eller kvartaler med faldende priser, siger Mikael Olai Milhøj, der er analytiker i Danske Bank.

- Det understreger, at selvom det går bedre på boligmarkedet, så går det heller ikke fantastisk godt, siger Mikael Olai Milhøj.

Prisen på et almindeligt parcelhus er i gennemsnit 1,7 millioner kroner.

Der er dog stadig langt op til niveauet, lige inden finanskrisen brød ud i lys lue. Således kostede et parcelhus tilbage i december 2006, da huspriserne toppede, hele 2,12 millioner kroner.

Det er især på Sjælland, at der har været et markant fald i huspriserne i tredje kvartal. Priserne faldt således 6,2 procent, men er set over hele året steget 0,6 procent.

Værre ser det ud i Region Syddanmark. Her faldt priserne godt nok kun 3,6 procent fra andet til tredje kvartal, men over det seneste år er priserne faldet 6,7 procent.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Københavns lufthavn

Lufthavnen fyrer igen medarbejdere

20200407-124606-L-1920x1279we

Byggede luksusboliger i Nordsjælland: 18 udenlandske arbejdere anholdt

aalholm_kirke.jpg

playKrig mellem præster og menighedsråd: "Jeg har det elendigt", siger formand

fiskeauktion

playFiskegrossist i vildrede efter mink-aflivning: Frygter at brænde inde med tonsvis fiskeaffald

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere