Huspriser i Øresundsregionen udlignes

Forskellen på huspriserne i hovedstaden og Malmø er næsten halveret de sidste tre år. Det får mange danskere til at droppe Sveriges-eventyret.

De kraftige prisfald på boliger i hovedstadsområdet de seneste år får huspriserne i Øresundsregionen til at nærme sig hinanden.

Siden huspriserne toppede i 2006 er forskellen på prisen for et enfamiliehus i hovedstadsområdet og i Malmø næsten halveret, viser tal fra Danmarks Statistik og Øresundsdatabanken.

Et hus i hovedstaden koster således nu kun 850.000 kroner mere end et hus i Malmø, mens det i 2006 kostede 1,6 millioner kroner mere.

Selv om det stadig er billigere at købe hus i det svenske, skinner de mere ensartede huspriser i Øresundsregionen igennem i statistikkerne over både flyvninger og pendling.

De seneste tal fra 2009 viser, at der for tredje år i træk flyttede markant flere fra Skåne til Østdanmark, mens der flytter stadigt færre fra Østdanmark til Skåne.

Britt Andersen, analysechef i Øresundsbroen, siger, at der er en klar sammenhæng mellem flyttestrømmen og boligpriserne.

- Mange danskere flyttede til Skåne, fordi det var svært at finde en billig bolig i hovedstadsområdet. Nu hvor husene er blevet billigere i Danmark, vælger flere at flytte tilbage, siger hun til Netmagasinet Bag Tallene, som bliver udgivet af Danmarks Statistik.

/ritzau/