Husker du Katte-Hans? Nu er han nomineret til ’Årets Helt’

Dyrenes Beskyttelse kårer hvert år ’Årets Helt’, som er er en person, der gør noget helt exceptionelt for dyr.

Foto: TV 2 Lorry

Hans Olsen fra Køge har en helt særlig passion.

Jeg er faktisk tabt for ord, og de som kender mig ved, at det i sig selv er ret usædvanligt

Hans Olsen om nomineringen til 'Årets Helt'

Hans elsker nemlig katte. Han elsker dem så meget, at han har viet sit liv til at redde dem. Kærligheden til kattene gjorde, at han droppede sin karriere som programmør og udvikler af computerspil, hvor han blandt andet har været med til at lave World of Warcraft, der er et af verdens mest kendte spil. Og han var også med til at udvikle det kendte Hugo-spil, som var et stort hit i 90’erne.

Og hen ad vejen kostede det ham også et ægteskab.

Men Hans Olsen er lykkelig, når han står op klokken tre om natten for at koge mellem fem og ti kyllinger. Når de nogle timer senere er tilberedt, piller han kødet fra benene, og så er han ellers klar til at cykle rundt på sin faste rute i lokalområdet, hvor han fodrer omkring 30 vilde og hjemløse katte – og der kommer hele tiden flere til.

’Kattehviskeren fra Køge’ bliver han kaldt i nærmiljøet, og det har Hans Olsen det fint med. For uanset, hvor han går hen, følger kattene efter ham – og sådan har det egentlig altid været.

  Foto: TV 2 Lorry

- Jeg ved egentlig ikke hvorfor, men jeg må have en naturlig tiltrækningskraft, der får dem til at søge hen mod mig, siger han.

Så man må formode, at kattene også elsker Hans, der tidligere på året skabte foreningen ’Kattepatruljen’, der har mødt stor opbakning fra nær og fjern.

Rørt og ydmyg

Og den særlige indsats for de firbenede pelsyr har nu fået Dyrenes Beskyttelse til at nominere Hans Olsen til ’Årets Helt’.

 - Jeg er ærlig talt rørt og ydmyg over, at jeg igennem min indsats med Kattepatruljen er nomineret. Jeg er faktisk tabt for ord, og de som kender mig ved, at det i sig selv er ret usædvanligt, siger Hans Olsen.

- Da Dyrenes Beskyttelse ringede til mig og spurgte, om jeg ville acceptere nomineringen, blev der meget stille i telefonen. Meget havde jeg forestillet mig om Kattepatruljen, men ikke at vores fælles indsats for de herreløse og udsatte katte i Danmark kunne medføre en sådan prestigefyldt nominering. Jeg er overvældet - mildest talt, fortsætter han.

Hvert år kårer Dyrenes Beskyttelse ’Årets Dyreven’, og som en del af denne proces er der tre kategorier af nomineringer. Årets Frontløber, Årets Brobygger og Årets Helt.

I kategorien Årets Helt nomineres de kandidater, der leverer en lang og utrættelig indsats for dyrene, og de kandidater, der har udført en spektakulær handling for at redde et eller flere dyr.

Derfor er Hans Olsen nomineret

Om Hans Olsen nominering skriver Dyrenes Beskyttelse følgende:

”Hans er nomineret til Årets Helt for at starte og drive Kattepatruljen. Foreningen består udelukkende af frivillige, som hver dag gør et kæmpe stykke arbejde for at hjælpe alt fra tamkatte og tilløberkatte til herreløse og tilskadekomne katte. Uanset hvad, er målet det samme; Et respektfuldt og værdigt liv til katten.”

Ud over Hans Olsen er to andre nomineret til ’Årets Helt’. Det er Mathias Sørensen, der reddede en hund fra at drukne i Jyllinge havn. Og Hans Åge, der er direktør i Danmarks FugleZoo.

Du kan læse mere om de nominerede her og stemme på din favorit frem til den 19. oktober.

Herunder kan du også se TV 2 Lorrys Søndagsmagasin om Hans Olsen og Kattepatruljen.

14:21

Der findes mennesker med så stærkt et drive - at de kun kan gøre tingene fuldt ud. Sådan et menneske er Hans Olsen fra Køge, som vi skal møde nu. Engang var det computerprogrammering, der fyldte hele hans tilværelse.  Nu har han i stedet dedikeret sit liv til at hjælpe katte. Foto: TV 2 Lorry

Luk video


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik