Husk nu! Du må ikke dele: 14-årig filmet under sex

Nu er den gal igen! En 14-årig har anmeldt, at hun blev filmet og fik taget billeder af, mens hun havde sex med en jævnaldrende dreng.

Det burde ikke være nødvendigt, men vi gør det alligevel. Husker dig på, at du eller dit barn kan få en plet på straffeattesten og samvittigheden, hvis I deler videoer og billeder af andre, der har sex, uden de har sagt god for det.

Det gør vi, fordi Nordsjællands Politi tirsdag aften modtog en anmeldelse fra faren til en 14-årig pige, som efter eget udsagn er blevet filmet og fotograferet, mens hun i weekenden havde 'seksuelt samkvem' med en jævnaldrende dreng i Egedal Centret. Det har Frederiksborg Amts Avis skrevet om.

Gode råd, hvis du ser billederne

  • Send eller del aldrig et billede eller en video af andre uden samtykke.
  • Slet det, hvis nogen sender andres intime billeder til dig. 
  • Stop spredningen. Hvis du har delt, så bed modtagerne om at slette. 
Kilde: Red Barnet

Den 14-årige pige er af en veninde blevet gjort opmærksom på, at der findes billeder og videoer af episoden, fortæller politikommissær og leder af afdelingen for person farlig kriminalitet, Henrik Gunst, til Frederiksborg Amts Avis, og politiet skal nu i gang med efterforskningen.

Lad være med at dele!

Han opfordrer folk til at huske, at det er ulovligt at dele film og billeder af andre i en seksuel situation uden samtykke:

- Vi kan jo ikke styre, hvad 14-årige gør med hinanden, men det er ulovligt at videredistribuere sådan materiale uden samtykke. Derfor opfordrer vi også til, at man tænker sig om, og hvis man laver billeder af film af hinanden, så lad vær med at sende dem videre, siger Henrik Gunst. 

Hvis nogen sender billederne og filmene til dig, skal du gøre personen, som har delt dem, opmærksom på, at det er både forkert og forbudt. Og så vil politiet gerne høre fra dig, siger Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry.

Flere unge dømt i lignende sag

I øjeblikket er en stor sag i gang, hvor 1000 unge er blevet sigtet for at dele en video af to 15-årige, der har sex, og flere af de unge er allerede blevet idømt betingede fængselsstraffe.

Du kan se mere om sagen i vores nyhedsindslag fra 15. januar i videoen herunder.

Kort nyt.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik