Husk kædelåsen! Cykeltyven elsker skolestart

Cykeltyven er tilbage fra ferie, og antallet af cykeltyverier boomer lige nu.

Et nyt skoleår kan være en god anledning til igen at finde cyklen frem fra cykelskuret eller måske lufte en helt ny model. Uanset hvad er det er en god ide at holde ekstra godt øje med sin cykel for tiden. 

Tal fra Danmarks Statistik, som TV 2 Lorry har indsigt i, viser nemlig, at cyklen er ekstra udsat omkring skolestart.

Sidste år blev der anmeldt 31.400 cykeltyverier i hovedstadsområdet, og knap 10.000 af dem skete i tredje kvartal. Det vil sige, at der lige nu bliver stjålet 40 procent flere cykler end resten af året.

Det kan blandt andet mærkes hos forsikringsselskaberne, hvor de ærgelige cyklelløse ringer ind med frustration over de langfingrede cykeltyve.

 - Hver dag stjæles der i denne tid omkring 50 cykler mere end normalt. Derfor er det lige nu ekstra vigtigt at sikre sin cykel mod tyveri, siger Jeannette Baess fra GF Forsikring i Bagsværd.

Hun påpeger, at en god solid lås er et vigtigt våben i kampen mod cykeltyven. Samtidig skal man overveje, hvor man stiller cyklen. Den skal helst ind i et aflyst cykelskur, en garage eller lignende, hvor cykeltyven får sværere ved at finde den og blive fristet. 

Hvis man er den uheldige type, der ofte mister sin cykel eller færdes steder, hvor cyklerne er meget udsatte, så bør man overveje, om man kan nøjes med en ældre havelåge eller stationscykel. Så slipper man for at ægre sig helt så voldsomt, når uheldet er ude.  

Se her, hvor aktiv cykeltyven er i din kommune:

Anmeldte cykeltyverier i tredje kvartal 2015:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Retten i Lyngby

Unge dømt - narrede ældre til at købe guldbarrer

Knivstik

Mand stukket ned i Indre By

Brand 1

Kraftig brand i båd - beredskab frygtede, at ilden spredte sig

Knivstik Valby

Dræbte 27-årig med kniv og forsøgte at dræbe to andre - nu har 20-årig fået sin straf

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere