Husejere væbner sig mod vandet

Kampen mod skader fra et vildere og vådere klima er rykket helt ud i danskernes villahaver. Husejere landet over er i fuld gang med at gardere deres huse mod nye tilfælde af monsterregn, det skriver Berlingske Tidende mandag.

I lyset af omfattende oversvømmelser i 2006, 2007 og 2010 er villaejere især i Nordsjælland ved at indrette deres huse og grunde på at afvise større vandmængder. Tagrender, dræn og kloakker forbedres, så vandet kan afledes fra grunden eller opsuges af den i stedet for at skade hus og indbo.

En undersøgelse baseret på svar fra næsten 7.500 villaejere viser, at 14 procent af dem forsøger at væbne sig bedre mod regnvandet. I Nordsjælland, der blev hårdt ramt af skybruddet i sommer, er det 20 procent af grundejerne, der har arbejdet med at klimatilpasse deres ejendomme. Det flugter med, at hovedstadsområdet og især Nordsjælland målt på antallet af vandskadede ejendomme blev dobbelt så hårdt ramt af skybruddet i august end resten af landet.

Men selv om en femtedel af grundejerne i det nordsjællandske dermed har forsøgt at nedbringe risikoen for vandskader, bliver deres forsikringer ikke billigere.

»De nævnte forbedringer giver ikke rabat på forsikringen. I nogle tilfælde kan de måske forhindre stigninger i præmierne, og i andre tilfælde betyder det, at selskaberne kan forsikre på normale vilkår. Og de ekstreme skybrud, som dem vi havde i 2006, 2007 og i august i år, kan husejerne alligevel ikke gardere sig imod. Det er kommunernes opgave,« siger chefkonsulent Christian Skødt, Forsikring og Pension.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik