Husejere i Rungsted vinder vandkamp

Hørsholm Kommune dropper plan om kloakering, der ville have kostet 370 Rungsted-borgere dyrt. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Hørsholm Kommune opgiver nu at tvinge 370 husejere i et villakvarter i Rungsted til at tilslutte sig nye kloakinstallationer, som skulle sikre området mod oversvømmelser. I stedet bliver det valgfrit for borgerene, om man vil separere regnvand fra spildevand på egen grund. Det kom frem ved et borgermøde i aftes, hvor blandt andre politikere, beboere og vandselskab deltog.

Forsyningsselskabet Hørsholm Vand har siden sidste efterår arbejdet med at skille kloakvand fra regnvand på vejene i området. Samtidig er der gjort klar til de stikledninger, der skulle ledes ind til de enkelte huse. Men efter massivt pres fra beboere er det tillæg til spildevandsplanen, som indeholdt den obligatoriske tilslutning, nu droppet.

- Vi har været for hurtigt ude, og det beklager vi som kommune. Men vi har taget ved lære af denne proces - både politikere, administration og Hørsholm Vand, siger borgmester Morten Slotved (K), der forventer, at kommunen med de nye kloakrør under vejene de kommende år kan forhindre overløb af spildevand til Øresund.

Mange andre steder i landet er man i gang med at indføre den obligatoriske separatkloakering, men ifølge borgmesteren er der særlige forhold at tage hensyn til i Hørsholm.

- Vi har nogle meget store boliger, hvor omkostningerne ved at separatkloakere er markante for den enkelte i forhold til i andre kommuner, siger Morten Slotved.

Flere grundejere har indhentet tilbud på, hvad det ville koste at tilslutte sig til den nye kloakering, og priserne gik helt op til 300.000 kroner for en enkelt husstand.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

luftfoto af københavn

Trods udflytning: Hovedstaden har flere statslige arbejdspladser

20201121-123911-L-1920x1278we

playTraktor-demonstration risikerer at blive supersprederevent, siger eksperter

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere