Boligpriserne i København fortsætter opad - men det gør de også i resten af storkøbenhavn i 2017. Foto: Scanpix

Husejere i Lorrys område skummer bolig-fløden

Nykredit forudsiger pæne prisstigninger på boliger i hovedstadsområdet i 2017.

Har du en ejerbolig, og er den placeret i hovedstadsområdet, så kan du med stor sandsynlighed læne dig tilbage og  nyde, at du lidt efter lidt bliver mere velhavende.

For boligprisernes himmelflugt fortsætter i år.  Og hvor det tidligere særligt var København, der mærkede de stigende boligpriser, så gælder det nu hele hovedstadsområdet.

Dele af Nordsjælland har haft det svært i forhold til København, men nu forventer Nykredit en gennemsnitlig stigning for parcel- og rækkehuse på 4,1 procent i 2017.

Men andre områder følger også med - Københavns Omegn kan regne med 4,8 procent og Østsjælland på hele 5,8 procent.

Mest til lejlighedsejere

Alligevel er det - som det også har været tidligere - lejlighedsejere i byen København, der kan forvente den største procentuelle prisstigning. Nykredit regner med, at de får prisstigninger på 7,8 procent i 2017.

Har du en ejerlighed, som du gav en million kroner for 1. januar, så skulle du altså kunne sælge den for  78.000 kroner mere.

Læs også Markant fremgang: Flere køber ejerlejligheder i København

Nykredit regner med, at den fremgang, arbejsmarkedet oplevede i 2016 vil fortsætte i år - og derfor tror de på vækst i ejendomspriserne.  

Og samtidig tror realkreditinstituttet på, at danskerne vil få mere i lønningsposerne - i et højere tempo end prisstigninger - og det forøger boligejernes købekraft.

Ny luft til sommerhusene

Sommerhusmarkedet har været hårdt ramt i årene efter finanskrisen. Men også her tænder Nykredit et håbefuldt lys.. Selskabet vurderer, at sommerhuse gennemsnitligt stiger med to procent om året de næste par år.

Læs også Hurtigere salg: Jeg vil gerne bede om et sommerhus, tak!