Hus-salget går hurtigt i Helsingør

151 dage - fire måneder - det er gennemsnits-tiden nu nede på fra det øjeblik, en villa i Helsingør Kommune sættes til salg, og til den er solgt.

Dermed tilhører Helsingør lige nu en af landets mest attraktive boligkøbs-kommuner.
Kun ti kommuner i landet har kortere liggetid, og blandt de 11 nordsjællandske kommuner er det kun i den københavnske omegnskommune Furesø, at villasalget går hurtigere med en ventetid på 122 dage for hussælgerne.
Seks af de ti kommuner med korteste salgstider ligger i øvrigt i Hovedstadsregionen.
Undersøgelsen er foretaget af boligsitet Boliga.dk, og det er hushandlerne i 4. kvartal, der er regnet salgstider på tilbage fra det tidspunkt, hvor villaerne blev sat til salg.
Helsingør Kommune var også blandt de første, hvor faldet i boligpriserne stoppede op. Fra tredje til fjerde kvartal sidste år vendte udviklingen ligefrem, så Helsingør blev en af de få kommuner i landet med påny stigende priser.
Budskabet er åbenbart nået ud: Nu skal der ikke ventes ret meget længere med at slå til med et huskøb i Helsingør, for det bliver næppe billigere.
Tendensen er nemlig den samme, når det gælder forskellen mellem udbudspris og den reelle salgspris, det ender med at blive, når huset handles.
Her er Helsingør sammen med Fredensborg og Rudersdal de eneste nordsjællandske kommuner, hvor der gives mindre afslag på prisen, end hvad der er gennemsnittet for hele landet.
Boligsitet Boliga.dk har opgjort forskellen i udbuds- og salgspriser på villaer kommune for kommune i 4. kvartal 2009, og på landsplan var den nede på 12,2 procent, hvor den i 1,kvartal havde været på 17,8 procent.
I Helsingør endte forskellen med at være på 11,4 procent i sidste kvartal sidste år.
Hvor de potentielle huskøbere altså med en hurtig hovedregning kan trække en tiendedel af »til salg«-priserne i ejendomsannoncerne i Helsingør Kommune, så kan der regnes med et afslag i prisen på næsten en fjerdedel i Vordingborg, hvor landets mest urealistiske huspriser findes.
I Nordsjælland er der i Frederikssund med et minus på 17,8 procent på salgspriserne skudt mest forbi med de satte udbudspriser, og i Hillerød bliver der ramt næstmest ved siden af med over(ud)budspriser på 15 procent.
Fredensborg Kommune hiver sig med 12,1 procent højere udbudspriser end reelle salgpriser lige ned under landsgennemsnittet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik