Foto: TV2/Lorry

Hus Forbi-salg boomer ved juletid

Julen er hjerternes fest, og det tyder på, at hjemløse også mærker lidt til den søde juletid.

Når julen står for døren er vi nemlig ekstra flittige til at købe hjemløseavisen Hus Forbi. Men faktisk har julestemningen varet endnu længere i år, for den velgørende avis øgede allerede sit oplag i september.

Hver måned kommer der nu omkring 100.000 eksemplarer ud af trykkeriet. Og alene i hovedstadsområdet bliver der solgt 20 procent flere aviser i december, fortæller DR P4 København.

Det stigende salg betyder, at den hjemløse avissælger får råd til lidt jul, siger Rasmus Kristensen, sekretariatsleder i Hus Forbi.

- Det gør, at de ikke skal spekulere så meget på, om der nu er råd til at komme ind på et herberg om natten. Der kan måske blive råd til en gave til en datter, man ikke har set i lang tid, siger han til DR P4 København.

Henrik Jakobsen er hjemløs og sælger Hus Forbi. Han kan også mærke, at salget boomer i december.

- Folk giver lidt flere drikkepenge og køber flere aviser. I denne måned betød det, at jeg kunne forny mit rejsekort for hele december, så jeg ikke skal spekulere på det resten af måneden, siger han til DR P4 København.

Og det øgede oplag rækker udover julemåneden, og gavmildheden skyldes nok den mindre krisesnak, mener Rasmus Kristensen.

- Generelt er der jo ikke nær så stor krisebevidsthed nu, som der var for et år siden. Så tyveren sidder måske lidt løsere i lommen, siger han til DR P4 København.