Foto: Simon Skipper / Scanpix

Hurtig handel: Hver tredje københavner-bolig solgt på en måned

Andelen af københavnske boliger, solgt inden for den første måned, er siden 2010 næsten tredoblet. Så der skal handles hurtigt, hvis man vil købe bolig i Hovedstaden.

Boliger i København sælges langt hurtigere end tidligere.

Andelen af københavnske boliger, solgt inden for de første tredive dage, lå i 2016 på 39 procent. Det er godt en tredobling siden 2010, hvor andelen lå på 14,7 procent, viser nye tal fra ejendomsmæglerkæden Nybolig.

De hastigt stigende priser i de større byer kan ligeledes have fået boligkøberne til at handle hurtigere i frygt for ikke at komme med på toget.

Jacob Isaksen, boligmarkedsanalytiker i Nykredit

Ser man bort fra de fem største byer, ligger resten af landet i gennemsnit på 24 pct. på andelen af boliger, solgt inden for den første måned.

-Der er ingen tvivl om, at København og Aarhus kører på flest cylindre, når det gælder hurtige bolighandler, hvilket viser, at der for alvor er kommet godt gang i bolighandlen, siger Thomas Hovgaard, der presseansvarlig i Nybolig i en pressemeddelelse. 

Læs også Jens købte naturskønt hus: Nu får han 170 naboer

Efterspørgslen er steget på boliger, fordi de handlende har flere penge mellem hænderne, mens færre boliger sættes til salg.

- Boligkøberne bliver nødt til at handle hurtigere i dag, end de gjorde for bare et par år siden. Det har fået salgstiderne til at falde i store dele af landet, siger Jacob Isaksen, boligmarkedsanalytiker i Nykredit.

Byggeriet har ikke kunnet følge trop med efterspørgslen, og udbuddet af boliger er faldet samtidig med, at den stigende efterspørgsel har presset priserne kraftigt i vejret.

- De hastigt stigende priser i de større byer kan ligeledes have fået boligkøberne til at handle hurtigere i frygt for ikke at komme med på toget, siger han,

Boliger med liggetider mellem 30 og 120 dage i hovedsatden udgør 36,8 procent, mens boliger med en liggetid på mere end 120 dage udgør 34,2 procent. 

Læs også Politikere vil afskaffe skattefordel ved forældrekøb